Bütçe görüşmelerinde bir ilk

2019 bütçesinin sunumunu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptı. Yeni kabinenin yemin töreni de yapılırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ilk kez Meclis'teki yerini aldı.

Bütçe görüşmelerinde bir ilk

Meclis Genel Kurulu’nda 12 gün sürecek 2019 yılı bütçe görüşmeleri açılış konuşmalarıyla başladı. Albayrak'ın konuşmasını dinlemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, odasında beklemeyi tercih etti.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, yeni sistemde ilk kez cumhurbaşkanlığınca hazırlanan bütçe görüşmeleri için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ilk kez Meclis’e geldi. Oktay, yeni kabinenin yemin töreninden sonra Meclis’e birlikte geldiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la, yeni sistemde Komisyonlar için ayrılan bölüme oturdu.

KILIÇDAROĞLU, ALBAYRAK’I DİNLEMEDİ

CHP grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşacak. Genel Kurul toplantısı öncesi Meclis’e gelen Kılıçdaroğlu konuşma sırasına kadar makam odasında kalmayı tercih etti. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu Albayrak’in bütçe sunumunu dinlemedi.

Genel Kurul’da HDP grubunun bulunduğu ön sıraya Meclis’in tek tutuklu üyesi Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in fotoğrafı konuldu.

Etiketler
Fuat Oktay Berat Albayrak Kabine Hazine ve Maliye Bakanı