CHP'li Karlıdağ: Bir ayağı çizmeli bir başkan olacağım!

Bornova Belediye Başkanı aday adayı Okan Karlıdağ hedeflerini açıkladı.

CHP'li Karlıdağ: Bir ayağı çizmeli bir başkan olacağım!

Gizem Taban/GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hazırlıkları son sürat devam ederken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de aday adayları bir bir projelerini ve vizyonlarını açıklıyor. Kentin metropol ilçelerinden olan Bornova için yola çıkan isimlerden biri de Okan Karlıdağ…

Karlıdağ, aday adayı olmaya nasıl ve neden karar verdiğini, vizyonunu, Bornova için hedeflerini Gerçekİzmir’e anlattı.

Aileden CHP kültürüyle büyüdüğünü ifade eden Karlıdağ, yaklaşık 26 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. Karlıdağ, o günden bugüne partide, Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe ve İl Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olan Karlıdağ, ikinci üniversite olarak yerel yönetimler alanında eğitim aldı. Bornova’yı yönetmek için yola çıkan Karlıdağ, aday olmaya nasıl ve neden karar verdiğini ise şu sözlerle anlattı:

BORNOVA’DA BU GÖREVİ ÜSTLENMEYE HAZIRIM

“Belediyecilik ve Cumhuriyet Halk Partisi kültürü benim hem mesleğim, hem yaşama biçimim, inandığım ve kendimi ifade ettiğim değerlerim… Çevremden daha önce de aday olmam konusunda ciddi bir talep vardı ancak bugüne kadar aday olmadım. Bugün ise kendimi bu görev için hazır hissediyorum. Bu kentin sokaklarını, sosyal yapısını tanıyorum. Mesleğim gereği bu kentte birçok önemli projeye imza attım. Kentin planlanması sürecini, imarını, problemleri ve çözümlerini iyi bildiğimi söyleyebilirim. Kent için, halk için, insan için sağlıklı çevre ve yaşam noktasında, en doğru ve en iyi şekilde çözüm üreteceğime inanıyorum. Kentler ülkenin birer parçasıdır ve ülkede yaşanan sorunlarla kentlerde de yüzleşiyoruz. Bu sorunlara çözüm üretmek, cevap vermek gerekiyor. Ülkemizde Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşılan, üretim kültürünün neredeyse yok edildiği bu dönemde, kentlerde yeniden Cumhuriyet ve üretme kültürüyle, birlikte yaşama kültürünü yaşatmak yerel yönetimlerin en az kentin fiziki koşullarını iyileştirmesi kadar önemli… Bu sorumluluğun bilinciyle, hazır olduğum inancıyla bu göreve talip oldum. Hem CHP’nde görevlerde bulunmuş bir parti neferi, hem kenti tanıyan biri olarak Bornova’da bu görevi üstlenmeye hazırım. Bu heyecanı, bu inancı kente de yaşatmak istiyorum.”

Göreve geldiği takdirde yapacağı çalışmaları ve vizyonunu anlatan Karlıdağ: Belediye bir hizmet kurumudur, belediye başkanları da kente hizmet etmeleri için seçilmiş insanlardır. Belediye başkanı kentin herhangi bir yerinde su mazgalı tıkanmış bir yer varsa yağmur yağdığında evinde huzurlu uyuyamamalı… Belediyenin kurumsal yapısını,, bütçesini disipline etmek, çalışanların verimliliğini arttırmak belediye başkanının öncelikli görevleridir. İmkanlar dahilinde kenti yönlendirmek, gelişmesini sağlamak, problemlere çözüm üretmek belediye başkanının görevleridir.

KENTTEKİ TÜM KİTLELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Öncelikle en büyük engelin duyarsızlık ve sevgisizlik olduğunu düşünen biriyim. Engelli vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Onların kentte engelsiz yaşayabilmesi ve katılabilmesini çok önemsiyoruz. Bu noktada onların kent yaşamına katılmaları, kendilerini üretim içinde de ifade edebilmelerini sağlayacak atölyeler, pazarlama yerleri, mekanlar oluşturacağız. Bu mekanları oluşturmak ve kurumsallaşmasını sağlamak mümkün… Yaşlılarımız, bakıma muhtaç insanlarımız, kimsesiz insanlarımız, şiddete uğrayan kadınlarımız, barınma imkanı olmadığı için sokakta yaşayan insanlarımızın çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle, kadının yaşamın her alanında olması, üretime katılması ve bunun kurumsallaşmasının önü açılmalıdır.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNE TAM DESTEK

Çocuklar ve gençler bir ülkenin geleceğidir. Onlara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu noktada üniversite kenti olan Bornova’da gençlerin kent yaşamına daha çok katılması için araçlar üretmek gerekiyor. Gençlerimizin gerek kendi meslekleri ile ilgili, gerek üretime katkı koyması ile ilgili üniversitenin kent yaşamına daha aktif katılması kentteki birçok problemin çözümü olacaktır. Bunun araçlarını yaratacağız. Üniversite gençliğinin kentin her alanında olması ile ilgili tam destek verme düşüncesindeyiz. Çocuklarla ilgili hem eğitimlerini destekleyen çalışmalar hem de kreş gibi ihtiyaçlarını karşılamayı yaşama geçirmek noktasında çalışmalarımız olacak.

PROBLEMLERİ MİNİMALİZE EDİLMİŞ BİR KENT OLABİLİR

Bir de sanayi siteleri verimliliği arttırma noktasında ara eleman bulamıyor. Hem bu ara elemanın yetiştirilmesi ile ilgili eğitim çalışması hem de üniversitelerde eğitim gören gençlerimizin üretim alanlarına katkı koyması mümkün. Bunlara öncülük yapmak, bunların alanlarını yaratmak mümkün… Ayrıca sanayi sitelerinin yer ile ilgili sıkıntıları var. Daha doğru yer seçenekleri noktasında çalışmalar yapacağız. Bornova’nın önemli tarihi zenginlikleri var. Bornova, gelişmiş, modern, çağdaş, yüzü gülen, sanayisiyle, üniversitesiyle, tarımsal verimliliği ile önemli bir kent. Problemleri çok daha minimalize edilmiş, daha sağlıklı, daha çok moral veren bir kent olabilmeli…

YAŞANILABİLİR VE HUZURLU BİR KENT SAĞLAMAK MÜMKÜN

Belediye başkanı olduğu takdirde nasıl bir başkan profili çizeceğini anlatan Karlıdağ, “Ben insanların içinde olmayı, sokakta olmayı, çalışmayı ve çalıştırmayı çok severim. Bir belediye başkanı sokakta olur ve çalışırsa, belediyenin bütçesiyle, personeliyle çalışma disiplinini sağlarsa başarıyı kazanır. Bir ayağı çizmeli, sokakta, vatandaş ile birlikte yapılan işin başında olmalı… Belediye başkanı, kentim tüm dinamiklerine, tüm unsurlarına, hem yatırımların önünü açmak hem de kentte yaşayan insanların sağlığı ve mutluluğu ve birlikte yaşama kültürüne bağlı kalmalı. Nerede hizmet yapılacaksa o bölgenin dinamikleri ile birlikte hareket edersen hem aidiyet duygusunu hem de orada yaşayan insanların mutluluğunu sağlarsınız. Birlikte yönetmek noktasında samimi olmak çok önemli… Kentte insan kavramını öne çıkaran, kente katkı koyacak, kent yaşamını zedelemeyecek şekilde çalışmak, hem gelişmeyi sağlamak hem de yaşanılabilir, huzurlu bir kent sağlamak mümkün. Bunları yapmak için de çalışkan, bir ayağı çizmeli bir belediye başkanı olacağız” dedi.

YÜZDE 60’IN ALTINDA OY ALMAYIZ

Aday gösterildiği takdirdeki sandık iddiasını açıklayan Karlıdağ, “Her sokaktan, her mahalleden, her kesimden edindiğim izlenime baktığımda aday gösterilirsem CHP’nin Bornova’daki oyu yüzde 60’ın altında olmaz. Daha da yükseltmek mümkün… Çalışkan olmamın, kentin ihtiyaçlarını ve çözümlerini bilmemin avantajım olduğunu düşünüyorum” dedi.

NASIL BİR BORNOVA YARATMAK İSTİYOR SUNUZ?

Nasıl bir Bornova hedeflediği noktasında değerlendirmeler yapan Karlıdağ, “Temel çalışmamız, sanayisiyle, tarım aktiviteleriyle, üniversiteleriyle Bornova’nın çağdaş, fonksiyonların birbiriyle kaynaşabildiği, birbirini beslediği, problemleri azalmış, ekonomisi, üretimi güçlenmiş, birlikte yaşama kültürü artmış bir Bornova yaratmak” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET KÜLTÜR EVLERİ VE DOĞRU KENTSEL DÖNÜŞÜM

En önem verdiği projelerden birinin “Cumhuriyet Kültür Evleri” projesi ve en büyük projesinin ise kentsel dönüşümde doğru modelin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Karlıdağ, “Derneklerimizin, kulüplerimizin hem kaynaşmaları hem de yaptıkları faaliyetlerin daha güçlü hale gelmesini sağlayacak, tüm bunları yaparken de Cumhuriyet, birlikte yaşama ve üretme kültürünün de aşılandığı çalışmaların üretildiği Cumhuriyet Kültür Evleri projemiz var. Bornova’nın yeniden planlanmasında doğru bir kentsel dönüşüm modeli uygulanmasını çok önemsiyoruz. Ayrıca, sanayi ve üniversitenin buluşmasını ve örnek olabilecek doğru projelerin üretilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

PARTİ HERKESİN ÜSTÜNDEDİR

Başkan olduğunda örgütle kuracağı ilişki noktasında değerlendirme yapan Karlıdağ, “Parti herkesin üstündedir. Bunun gereği şekilde davranacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Belediye başkanlığı bir parti görevidir. Beş yıl sonra hesap vermem gerektiği inancıyla bu görevi yapacağım. Kamu gücünü kullanarak partiye müdahale etmek partinin inancını, güvenini yok eden bir şeydir. Hiçbir güç parti ve ilkelerinin üstünde olamaz, yönünü saptıramaz. Partiye emek veren insanların karşısına engelleyici bir baskı gücü koyarsanız, partinin aidiyet sistemini bozmuş olursunuz, bu da partiye zarar verir. Bunu asla yapmam. Belediye başkanı, partinin kamuya yönelik görevlisidir. İlçe başkanı da partiyi temsil eden görevlidir. Belediye başkanı, belediyeyi kamusal sorumlulukla ve parti bilinciyle kentte üretmesi gereken hedefler doğrultusunda görev yapar” dedi.

BELEDİYEDE YAKINLARIM ÇALIŞMAYACAK

Belediye istihdamı noktasında konuşan Karlıdağ, “Benim birinci, ikinci, üçüncü derece yakınlarım belediyeye girmeyecek. İstihdam ile ilgili ne kayırdığım arkadaşım ne de yandaşım olmayacak. Muhtarlarımızın, belediye meclis üyelerimizin oluşturacağı bir ekiple ihtiyaca ve dengeye göre bir istihdam olacak. İstihdam ile ilgili tüm problemleri çözmemiz mümkün değil ama samimi ve eşit davranmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN PARASINI DOĞRU KULLANMAK BU İŞİN NAMUSUDUR

Belediye olarak şeffaflık ve hesap verilebilirlik doğrultusunda nasıl bir yol izleyeceğini anlatan Karlıdağ, “Mümkün olursa belediyeni bütçesini belediyenin bir duvarına asacak kadar açık olacağız. Belediyenin parası kutsaldır, kamu birikimidir. Onu doğru kullanmak bu işin namusudur, olması gerekenidir. Halk adına kamu malını korumak, geliştirmek, çoğaltmak adına çalışacağız. Muhtarlarımızı çok önemsiyorum, çok zor bir görevleri var. Onlarla mutlaka ayda 1 kere problemi konuşmak ve çözmek için bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Sokak hayvanları için de projeleri olduğunu ifade eden Karlıdağ, sokak hayvanlarının barınması ve bakımı noktasında iyileştirmeler yapacaklarını kaydetti.

Etiketler
Bornova