Erdoğan'dan Binali Yıldırım açıklaması: Sabırlı olacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyareti dönüşü Ankara'da konuştu.

Erdoğan'dan Binali Yıldırım açıklaması: Sabırlı olacağız

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ittifak görüşmelerine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı'nı diri tutmamız gerekiyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Zirve sırasında terörle mücadeleye verdiğimiz desteği tekrarladık. Zirve'de yasa dışı göç konusunda da görüş alış-verişinde bulunduk.

"Önümüzdeki sene Japonya'nın Osaka şehrinde gerçekleştirilecek.

"Zirvede Rusya Birleşik Krallık, ABD, Arjantin, Japonya, Çin liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdik."

SARAY İTTİFAKI

"MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar. Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bundan sonra Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı'nı diri tutmamız gerekiyor."

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTANBUL ADAYLIĞI

"Şu anda aday tespitleri konusunda hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul benim aşkım olan bir il, doğduğum, büyüdüğüm... Arkadaşlarımızla detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Ankara'yı da ihmal edemeyiz. TBMM'de bütçe görüşmeleri var, meclis başkanımızın bu görüşmeleri yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz. Onun için İstanbul'la ilgili sabırlı olacağız."

Etiketler
G-20 Ankara Binali Yıldırım