Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon tepkisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Ergenekon davasında açıklanan mütalaaya değindi.

Kılıçdaroğlu, 'Savcı çıktı ‘Ergenekon’un varlığı ispat edilememiştir’ dedi. Ölenlerin hesabını kim soracak? Bunların tamamımın iftira olduğu ortaya çıktı” dedi.

Hatırlarsınız bir Ergenekon furyası vardı. Herkes ergenekoncu, herkes darbeciydi. 2007 yılında başladı 11 yılda fırtına estirdiler. Kim konuştuysa Ergenekoncu ilan ettiler. 60 bin kişinin telefonu dinlendi, 1260 kişi ifade verdi. 7 sanık ifade vermeden hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terörist diye tutuklanıp hapse atıldı.

Savcı kalkıp Ergenekon diye bir örgütün varlığı ispat edilememiştir dedi. Uzun yıllar kamuoyunu meşgul edilen bu davada sahte deliller kullanılmış ve insanlara iftara edilmiştir. Şimdi biz yanlış yaptık diyorlar. Ölenlerin hesabını kim soracak, mağdur edilennlerin hesabını kim soracak.

Ne dedi beyefendi bizi kandırdılar dedi, oysa bir dönem önce 'ne istediyseniz vereceğiz' dediler. Ne istedilerse verdiler. Tutuklayın dediler tutukladılar. Savcıya tuttu kendi makam arabasını verdi. Çıktı sıkılmadan ben bu davaların savcısıyım dedi. Şimdi o savcı, sahte deliller üreten o savcı Saray'da oturuyor.

Bizim o dönemki genel başkanımız Deniz Baykal "Sen savcısıysan ben de avukatıyım" dedi. Şimdi yargı aşamasını bekleyeceğiz. Savcının mütaalasını gördük, yargı aşamasını göreceğiz.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Ergene