Köse: 'Kadın adaylar için basınç uyguluyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, Denizli’de gerçekleşecek olan “Ege’de Kadının Mührü Var” adlı bölge toplantısı ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Köse: 'Kadın adaylar için basınç uyguluyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, Denizli’de gerçekleşecek olan “Ege’de Kadının Mührü Var” adlı bölge toplantısı ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, gündemi değerlendirdi. Köse, “Kadın temsiliyeti %50 olmalı” dedi.

CHP Denizli Kadın Kolları Örgütünün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları “Ege’de Kadının Mührü Var” buluşması 30 Aralık günü, saat 11.00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Toplantıya, Aydın, Muğla, İzmir, Afyon, Kütahya, Manisa, Uşak illerinin Cumhuriyet Halk Partisi kadın kollarından temsilcileri katılacak.

“DENİZLİMİZDE VE ÜLKEMİZDE KADINLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

Gerçekleşecek toplantıdan mutluluk duyduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, “Genel Merkezi’mizden değerli isimleri ağırlıyoruz. Genel Merkezimiz, Denizlimizi önemsiyor, seçim sürecinde de bizim yanımızda olacaklarını gösteriyor. Ege’nin hemen tüm il ve ilçelerinden buraya gelecek olan kadınlarla bir arada olmak bize büyük bir keyif, mutluluk ve gurur veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Denizlimizde ve ülkemizde kadınlarımızı önemsiyoruz ve bunu sadece sözde değil, özde hissediyoruz” dedi.

HEDEF DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bölge toplantılarının kadına yönelik sorunları tespit edebilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, “Bu toplantılar Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde devam eden toplantılar. Yaptığımız toplantılarda kadınların sosyal hayattan uzaklaştığını, eve kapandığını ve siyasette yer almadığını görüyoruz. Bu nedenle bu toplantılar bizler için çok kıymetli ve önemli. O nedenle Ege Bölgesi’ni Denizli’de topladık. Biliyoruz ki Denizli bizim için çok kıymetli ve önemli. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını almayı hedef olarak seçtik kendimize” dedi.

“KADIN ADAYLAR İÇİN CİDDİ BASINÇ UYGULUYORUZ”

Siyasette kadının daha fazla temsil edilmesi için kadın adaylıklara öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Köse, “Kadın temsilinin Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerektiği kadar yer bulacağına inanıyorum. Kadın temsiliyeti %50 olmalı. Bunu yetkili kurumlarımızla da konuşuyoruz. Özellikle belediye meclis üyeliklerinin birinci sıralarının kadınlara verilmesi gerektiği yönünde görüşlerimiz var. Devamında fermuar sistemi bir erkek bir kadın bir genç olacak şekilde bir düzenleme yapılacak. Ama belediye başkanlıklarında kadın adaylar için kendi partimize ciddi bir basınç uyguluyoruz. Ben istiyorum ki bütün partiler kadın temsiliyetine önem versin. Çünkü, eğer bir ülkeyi %50 oranında kadınlar temsil ederse o ülkenin güzelleşeceğine inanıyorum. Bizim partimizde de yeteri kadar kadın temsilinin olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler
Denizli