‘Torbaya muhalefet’ talimatı

CHP’nin dünkü MYK toplantısında ekonomide yaşanan gelişmeler ele alınırken, eğilim yoklaması yapılacak yerlere ilişkin yeni kararlar alındı.

‘Torbaya muhalefet’ talimatı

Toplantıda, 2 Aralık’ta eğilim yoklaması yapılan 3 il ve 15 ilçeye ilişkin sonuçlar değerlendirilirken, ikinci grupta eğilim yoklaması yapılacak seçim bölgeleri de belirlendi. Eğilim yoklaması yapılacak ikinci grupta hiçbir büyükşehir, hiçbir il belediyesinin yer almaması dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haftaya TBMM Genel Kurulu’nda başlayacak 2019 bütçe görüşmelerine ilişkin oturumlara vekillerin katılması ve torba yasada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a belediyelere bütçe aktarma yetkisi veren maddeye karşı etkili muhalefet yapılması talimatı verdiği belirtildi.

CHP ile İYİ Parti arasında bu hafta liderler düzeyinde bir görüşmenin yaşanması beklenirken, Kılıçdaroğlu’na İYİ Parti’yle olası ittifak senaryolarına ilişkin kapsamlı bir rapor da sunuldu. Kılıçdaroğlu’na sunulan rapora göre İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde İYİ Parti’nin CHP adayını desteklemesi gerektiği, bunun dışındaki seçeneklerde iki büyükşehirin kazanılamayacağı belirtildi.

Etiketler
Muhalefet