Fatma Köse'den 10 Kasım mesajı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fatma Köse'den 10 Kasım mesajı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir aydınlanma savaşçısı, büyük bir asker ve devlet adamı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, cumhuriyetin kurucusu, Kurtuluş Mücadelesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde andı.

Atatürk’ün “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” sözlerini anımsatan Başkan Köse, Atatürk’ü anmanın O’nu anlamakla mümkün olacağını söyledi.

Bir ulusu, binlerce yıllık karanlığın içinden alıp aydınlığa çıkaran Atatürk’ün bir aydınlanma savaşçısı, büyük bir asker ve devlet adamı, tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir lider olduğunu vurgulayan Başkan Köse, “Bir lider düşünün! Vefatının üzerinden 80 yıl geçmiş; tüm engellemelere baskılara rağmen fikirleri dimdik ayakta ve hüküm sürüyor. Yaşamının her döneminde kadına büyük önem veren, devrimleri ile kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlayan, toplumsal yaşamda eşit yurttaşlığı önünü açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Etiketler
10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk Fatma Köse