Erdoğan'dan Miçotakis yorumu: Bana cevap yetiştirmeye kalktı, kimse de alkışlamadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Putin ve Miçotakis hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'dan Miçotakis yorumu: Bana cevap yetiştirmeye kalktı, kimse de alkışlamadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu'nun zirvesinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaşanan gerilim hakkında konuştu.

Erdoğan, "Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Ben ana konuşmacılardan biriydi, konuşmamı yaptım. O da oradan çıktı bana cevap yetiştirmeye kalktı. Onun cevabına ben cevap mı vereyim? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Sadece onun orada birkaç kelamını dinleyerek yetindim. Doğru dürüst kimse de alkışlamadı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Bugün Sayın Putin'in doğum yıl dönümü, 70 yaşında. Hem onu bir tebrik edeyim istedim, hem de devam eden süreçle ilgili arabulucuğumuza teşekkür etti. İkili ilişkilerimize yönelik de tekrar bir görüşme yapabilirsek iyi olursak. Asya platformuyla ilgili bir görüşme söz konusu.

Oraya Putin'in gelme imkanı olursa, etraflıca gerek ikili görüşmeler gerek Rusya-Ukrayna konularını görüşme fırsatımız olur dedik. Orada bir mutabakatımız oldu.

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞME

Ben her ikisiyle de görüşüyorum. Bende böyle bir yüz görüyor musun?

MİÇOTAKİS'E TEPKİ

Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Ben ana konuşmacılardan biriydi, konuşmamı yaptım. O da oradan çıktı bana cevap yetiştirmeye kalktı.

Onun cevabına ben cevap mı vereyim? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Sadece onun orada birkaç kelamını dinleyerek yetindim. Doğru dürüst kimse de alkışlamadı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan