Ahmet Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu’na başörtüsüne yasal güvenceyi benim önerdiğim imasını dahi Kılıçdaroğlu’na saygısızlık görürüm'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına ilişkin ''Kılıçdaroğlu’na başörtüsüne yasal güvenceyi benim önerdiğim imasını dahi Kılıçdaroğlu’na saygısızlık görürüm'' açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu’na başörtüsüne yasal güvenceyi benim önerdiğim imasını dahi Kılıçdaroğlu’na saygısızlık görürüm'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından CHP başörtüsüne ilişkin yasa teklifini vermiş, AKP Genel Başkanı Erdoğan ise anayasa değişikliği teklifinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun çıkışına destek veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni açıklamalarda bulundu.

''BEN ÖNERMEDİM''

''Kılıçdaroğlu’na başörtüsüne yasal güvenceyi benim önerdiğim imasını dahi Kılıçdaroğlu’na saygısızlık görürüm'' ifadelerini kullanan Davutoğlu, ''Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konu öncesinde görüşmedik. Ama hemen her toplantıda, bu fay hatlarının nasıl aşılabileceği, bu sorunların nasıl çözülebileceği, farklı toplum psikolojilerinin olumlu yönde nasıl değişebileceği konuşuldu.

AK Parti ve MHP’nin 28 Şubat korkusu üzerinden yürüttüğü ve kendi kitlelerini konsolide etme çabasına karşı ne tedbirler almak gerekir, muhafazakâr kitlelerin kaygılarını Altılı Masa toplantılarında hep görüştük, görüşüyoruz. Ama spesifik olarak 2 Ekim toplantısından sonra böyle bir açıklama yapacağı görüşü dile getirilmedi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının zamanlaması ve muhtevası kendi görüşüdür, kendi siyasi tercihidir'' diye konuştu.

''ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIM''

Davutoğlu ayrıca şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsüne yasal güvence için anayasa değişikliği teklifini hem memnuniyetle hem de üzüntüyle karşıladım.

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun teklifini bir adım öteye götürdü, anayasal düzenleme istedi. İlk defa muhalefetin söylediği bir hususta Sayın Erdoğan, bir adım öteye gitti, muhalefete destek beyan etti. Ama Cumhurbaşkanı’ndan daha kuşatıcı bir konuşma beklerdim. Üslup olarak çok sert. Temel hak ve özgürlükler konusunda vizyon içeren bir konuşma değil.''

Etiketler
Gelecek Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu