Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısında Bahçeli tavrını açıkladı

Devlet Bahçeli, MHP'nin CHP tarafından başörtüsünün yasal güvence altına alınması için verilecek kanun teklifine destek vermeyeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısında Bahçeli tavrını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yaptığı açıklama ile başörtüsünün yasal güvence altına alınması için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü konusunda bizim de yanlışlarımız oldu. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Yarın grup toplantısının ardından teklifimizi Meclis'e vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdroğlu'nun açıklamasını, "Başörtüsü meselesi Türkiye'de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur " ifadeleriye eleştirdi.

Bahçeli, "Böyle bir yasa TBMM'ye geldiğinde MHP, geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler" diyerek CHP'nin kanun teklifine destek vermeyeceklerini açıkladı.

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne" dedi.

Etiketler
Devlet Bahçeli Ağrı