Tevfik Göksu'nun 'metro hattı tamamen bakanlığımızın bütçesiyle yapılmıştır' iddiası belgelerle çürütüldü

Erdoğan, metro açılışında isim vermeden İmamoğlu'nu hedef aldı ve "Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor." dedi. Ortaya çıkan belgelerde, İBB’nin vergi gelirlerinin yüzde 5’inin metro inşaatı için kesileceği öğrenildi.

Tevfik Göksu'nun 'metro hattı tamamen bakanlığımızın bütçesiyle yapılmıştır' iddiası belgelerle çürütüldü

İktidarın "Raylı sistemleri biz yapıyoruz" iddiasına muhalefetten belgeli yanıt geldi. Belgeye göre, İBB'nin gelirlerinin yüzde 5'i metro inşaatı için kesiliyor.

Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Erdoğan,''Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sel oluyor, İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren İmamoğlu ise "Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır. Yani, aslında tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır. Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu İstanbul’umuza hayırlı olsun" diye yazdı.

BELGELER, TEVFİK GÖKSU'NUN İDDİASINI ÇÜRÜTTÜ

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, bu tartışmaların üzerine bir paylaşım yaparak, "Açılışı bugün Cumhurbaşkanımız @RTErdogan tarafından yapılan Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, 4.4 Milyar TL’ye tamamen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın bütçesiyle yapılmıştır. İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı olsun…" dedi.

Tevfik Göksu'nun 'metro hattı tamamen bakanlığımızın bütçesiyle yapılmıştır' iddiası belgelerle çürütüldü - Resim : 1

Ancak ortaya çıkan belgeler Göksu'nun iddiasını çürüttü. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, söz konusu belgeyi yayımladı. Buna göre, İBB’nin vergi gelirlerinin yüzde 5’inin metro inşaatı için kesileceği öğrenildi.

İşte o belge:

Tevfik Göksu'nun 'metro hattı tamamen bakanlığımızın bütçesiyle yapılmıştır' iddiası belgelerle çürütüldü - Resim : 2

Etiketler
Metro Tevfik Göksu Vergi