Kılıçdaroğlu: ABD'ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalara neden olan ABD gezisine ilişkin olarak, “ABD’ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu: ABD'ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim günleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek. Washington’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Kılıçdaroğlu’nun bu ziyareti konusunda CHP içinde de dışında da soru işaretlerinin olduğunu belirtti. Gezinin zamanlaması ve yaratacağı algı konusunda farklı düşünen CHP'liler olduğunu belirten Erkin, özellikle de iktidara yakın kalemler bu geziyi “icazet almaya gidiyor” diye duyurduğunu ifade etti.

Erkin, ABD’ye yapılacak geziyi Kılıçdaroğlu’na sordu. Kılıçdaroğlu, “ABD'ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil… Bilim ve teknolojideki gelişmeleri görmek, bilim yapanlarla, teknoloji geliştirenlerle birlikte olmak için… Neoliberal politikalara karşı çıkan, sosyal devleti savunanlarla birlikte olmak için…” dedi.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde neoliberal politikalara karşıtlığı ile bilinen ABD'li demokratik-sosyalist senatör Bernie Sanders ile de görüşecek.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu