Selahattin Demirtaş'tan Mersin'deki saldırıya kınama: Demokratik siyasette ısrarcı olacağız

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'deki saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş'tan Mersin'deki saldırıya kınama: Demokratik siyasette ısrarcı olacağız

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’deki terör saldırısını kınayan bir mesaj yayımladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum” dedi ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti.

Demirtaş, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mersin Mezitli'de, dün akşam saatlerinde polis evine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ve bir vatandaş yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu, saldırıyı gerçekleştiren iki saldırganın kaçamayacaklarını anlayınca yanlarındaki patlayıcıyla kendilerini patlattığını açıklamıştı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği ile ilgili yapılan çalışmalarda, birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu ifade edildi.

Etiketler
Mersin Edirne Selahattin Demirtaş Cezaevi