Kılıçdaroğlu noktayı koydu: Akşener'le aramızda hiçbir sorun yok, ufak tefek tartışmalar demokrasinin gereği

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener'le aralarında hiçbir sorun bulunmadığını söyledi; ufak tefek tartışmaların demokrasinin gereği olarak görülmesi gerektiğini belirterek "Aslolan altı liderin söylediğidir" dedi.

Kılıçdaroğlu noktayı koydu: Akşener'le aramızda hiçbir sorun yok, ufak tefek tartışmalar demokrasinin gereği

GERÇEK GÜNDEM

Ana muhalefet partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masada, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" şeklindeki sözleri nedeniyle bir süredir gerginlik yaşanıyordu.

Alışılagelenin aksine bu süreçte ne yüz yüze ne de telefonla temas kuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli' buluşmasında bir araya gelse de, "Soğuk rüzgarlar mı esiyor?" sorusuna net yanıt veren bir tablo çizilmemişti.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz cumartesi günü Gerçek Gündem'in bazı yazar ve yöneticileriyle bir araya geldi; bu durumla ilgili olarak yöneltilen soru karşısında şunları söyledi:

'ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK'

"Meral Hanım ile aramızda hiçbir sorun yok. Zaman zaman bizim partiden de öbür partiden de milletvekilleri konuşuyorlar. Konuşurlar... Aslolan genel başkanların söylemleridir. Herkesin bu konuya dikkat etmesi lazımdır. Genel başkanlar olarak da zaten birbirimizi yaralayıcı hiçbir şey söylemiyoruz, tam tersine altılı masanın önemine vurgu yapıyoruz ve bu masanın ülkeye demokrasi getireceğini söylüyoruz. İnsan hakları vurgusu yapıyoruz, büyüme vurgusu yapıyoruz, demokrasi vurgusu yapıyoruz, güçlendirilmiş parlamenter sistem vurgusu yapıyoruz. Aslolan altı liderin söylediğidir.

'ZAMAN ZAMAN UFAK TEFEK TARTIŞMALAR OLUR, DEMOKRASİNİN GEREĞİ OLARAK GÖRMEK LAZIM'

Zaman zaman ufak tefek tartışmalar olur. O tartışmaları da demokrasinin gereği olarak görmek lazım. 'Neden onu söyledin?' diye suçlamak yerine, insanların kendi düşünceleridir saygı gösteririz...

'FARKLI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR, KARARLARA BİR SÜRE SONRA UYACAKTIR'

Altı lider bir araya geldiğinde ülkenin çıkarı neyi öngörüyorsa gelecek açısından, sorumluluk hissederek alacağımız kararlara da farklı düşünen arkadaşlar bir süre sonra uyacaktır.

Etiketler
İYİ Parti