CHP'li Ağbaba'dan TOKİ hatırlatması: AKP algı yaratıyor, böyle bir şey yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TOKİ'de faizlerin memur maaş zammına göre olacağını hatırlatarak projeye ve AKP iktidarına eleştirilerde bulundu.

CHP'li Ağbaba'dan TOKİ hatırlatması: AKP algı yaratıyor, böyle bir şey yok!

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), eliyle inşa edilecek konut projesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Proje hakkında tartışmalar devam ederken yüzbinlerce kişi başvuruda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda proje ile ilgili detayları hatırlatarak AKP iktidarını eleştirdi.

Ağbaba, "AKP öyle bir algı yaratıyor ki, vatandaş sanki konut kredisi ödemek için 240 ay sabit ücret ödeyecek, bedava ev sahibi olacak. Böyle bir şey yok!" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, "Borç bitene kadar satış yok, ödemeler memur zammına endeksli. İstenen konut seçilemiyor" diyerek sözleşmede yer alan detayları vurguladı.

Ağbaba paylaşımında TOKİ'nin başvuru koşullarında yer alan, "Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek" maddesine dikkat çekti.

Etiketler
Veli Ağbaba TOKİ Memur Faiz