Şırnak'ta 'OHAL' kararı, 15 gün her şey yasak: “İsterlerse beni nezarete koysunlar ama etkinlikler devam edecek”

Şırnak’ta yürüyüş, miting, konser, anma töreni ve cenaze merasimi gibi etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamasını değerlendiren CHP’li Şırnak İl Başkanı Cangir Bilin, “Ne olursa olsun bu etkinliklere devam edeceğiz, kararı dinlemeyeceğiz” dedi.

Şırnak'ta 'OHAL' kararı, 15 gün her şey yasak: “İsterlerse beni nezarete koysunlar ama etkinlikler devam edecek”

GERÇEK GÜNDEM - MELİSA GÜLBAŞ

Şırnak Valiliği, OHAL dönemlerini aratmayacak bir karara imza attı. Valilik, 13 Eylül 2022 saat 00.01’den 27 Eylül 2022 saat 23.59’a kadar on beş gün boyunca Şırnak’taki gösteri yürüyüşleri, miting, çadır kurma, kitlesel cenaze merasimi anma töreni, şenlik, konser, eğlence gibi tüm etkinlik ve gösterilere yasak getirdi.

“BİZ HER ZAMAN HİZMET YAPIYORUZ, ONLAR BİZİ ENGELLİYOR”

Gerçek Gündem’e konuşan CHP’li Şırnak İl Başkanı Cangir Bilin, CHP’nin herkese iyilik ve hizmet sağladığını ama her zaman engellenmeye çalışıldığını söyledi:

“Valiliğin etkinlikleri kısıtladığına dair yazıyı bu sabah polisler bize getirdi, ben de gereken yerlere yazdım. Biz sadece insanlara hizmet vermek istiyoruz, iyilik yapmak istiyoruz ama her zaman engellerle karşılaşıyoruz”.

17 EYLÜL’DE HDP’NİN ETKİNLİĞİ VARDI

17 Eylül’de Şırnak’ta HDP’nin etkinlik gerçekleştireceğini söyleyen Bilin, bu yasaklamaların yüzde 80 HDP’nin etkinliğine, yüzde 20 ise CHP’nin etkinlik ve gösterilerine bağladı.

“İSTERLERSE BENİ NEZARETE KOYSUNLAR, YİNE DE GİDECEĞİM”

Daha önce böyle bir yasaklama getirilmediğini söyleyen Bilin, bugün İdil’e gitmek zorunda olduğunu ama yasaklamalar kapsamında bunun da engellendiğini söyledi:

“Bugün ben İdil’e gitmek zorundayım, dört köyü ziyaret edeceğim, beni bekliyorlar. Ama bu sabah yazı bize geldi ve buralara katılamayacağımız söylendi ama bu kararları dinlemeyeceğiz. Ne olursa olsun bu etkinliklere katılmaya, köylere gitmeye devam edeceğiz. İsterlerse gelsinler beni nezarete koysunlar, ben yine de gideceğim.”

“KARARI DİNLEMEYECEĞİZ”

Çalışmaların kesinlikle durdurulmayacağının bir kez daha altını çizen Bilin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz çalışmalarımızı kesinlikle durdurmayacağız, tempoyu düşürmeyeceğiz, etkinliklere devam edeceğim. Yazıyı bize verdiler çünkü bizi engellemeye çalışıyorlar. Kararı dinlemeyeceğim ve etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz, ben durmayacağım.”

Etiketler
Şırnak Konser Miting