Altılı Masa'da neler oluyor? İYİ Parti gerilimin olacağını üç ay önceden tahmin etti

Altılı Masa'da başlayan gerilim devam ederken, Sarıkaya CHP ve İYİ Parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmeleri aktardı. Kılıçdaroğlu'nun Tekin'in sözlerini doğru bulmadığını aktaran Sarıkaya, İYİ Parti'nin bu gerilimi 3 ay önceden tahmin ettiğini belirtti.

Altılı Masa'da neler oluyor? İYİ Parti gerilimin olacağını üç ay önceden tahmin etti

Altılı Masa’da, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’li bakan olabilir” sözleriyle başlayan gerilim siyasetin gündemine oturdu.

Muhalefetin karşılıklı açıklamalarıyla geçen haftanın ardından, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “Muhalefetin temassız gerilimi” başlıklı yazısında Altılı Masa’da yaşananları ve CHP ile İYİ Parti kurmaylarının pozisyonlarını aktardı.

KILIÇDAROĞLU DA TEKİN'İN SÖZLERİNDEN HOŞLANMADI

İki parti kurmaylarının da bu tartışmanın masanın dağılmasına neden olacak ileri gitmeyeceğini belirttiğini aktaran Sarıkaya, şunları kaydetti:

“Konunun bu noktaya gelmesine gerekçe gösterdikleri Gürsel Tekin’in, “HDP’li biri de bakan olabilir!” cümlesi gösterilse de iki tarafla konuştuğumda anladım ki dayandığı öz bunun ötesinde.

Kılıçdaroğlu'nun da Tekin'in sözlerinden hoşlanmadığı, İYİ Parti'den gelen tepkilere sessiz kalınmasını istediğinin altı çiziliyor.

Bununla birlikte, meselenin bu kadar büyümesine anlam veremiyor.
Bazı tahminleri yok değil...

Örneğin İYİ Parti’nin seçimin kazanılması halinde yönetim erklerinde daha fazla yer bulabilmek için zemin yaptığı gibi bir kanılarını gizlemiyorlar…
Bunun için de Kılıçdaroğlu’nun istenmediği ileri sürülüyor...”

CHP’Yİ RAHATSIZ EDEN İYİ PARTİ VİDEOLARI

İYİ Parti’nin yayımladığı bazı videoların CHP’de rahatsızlık yarattığını belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:

“Akşener’in kent gezilerinde vatandaş ile sohbet ederken İYİ Parti’nin çektiği görüntülerde, ‘Kılıçdaroğlu olmasın…’ diyen kişilerin videolarına çok yer verilmesine dikkat çekiliyor.

Bu görüntülerin CHP tabanında rahatsızlık yarattığına işaret ediliyor. Dikkat ettim, aslında her iki taraf da kendinde olan rahatsızlığı ‘tabanına!’ yüklüyor.”

ÜÇ AY ÖNCEDEN BEKLENİYORDU

“İlginç olan ise İYİ Parti’nin, bugünlerde yaşanmakta olan gelişmeleri üç ay önceden bekliyor olması” diyen Sarıkaya, İYİ Parti yöneticilerinin masada gerginlik yaşayacağını öngördüğünü belirtti:

“Partinin önemli bir ismi ile üç ay önce sohbet ederken, HDP hassasiyetine dikkat çekip bugün yaşanan gelişmelerden bazılarını sıraladı.

Hatta siyasette olmayan, ancak bugünkü tartışmaların alevlendirilmesinde etkin rol üstlenen isimden de söz etti.

Kendisine iki gün önce bu durumu anımsatıp, ‘Öngörünüz gerçekleşti’ dediğimde şu yanıtı aldım:

‘Size de söyledim; biz bunu öngörürken, CHP nasıl görmez? Ayrıca, bizden biri bir tek laf ettiğinde parti yönetimi anında tutum alıp, o kişinin açıklamasının partiyi bağlamadığını anında söyledi. Hatta Kılıçdaroğlu’nun ayağına kadar gönderip özür dilettik. CHP’nin bütün bu gelişmeler karşısında tavırsız kalması, bizde yönetim içinde de kabul gördüğü hissiyatını uyandırdı. Tepki de bunun için yükseldi...’

Ardına da şu cümleyi ekledi:

‘Ama yatışır… Allah'tan seçime üç ay kala yaşanmadı, bugünden herkes hassasiyetini gösterdi...’”

Etiketler
İYİ Parti Altılı masa