Kılıçdaroğlu'ndan Sakarya'da helalleşme çağrısı: Devletin görevini yapması lazım

Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile yaptığı görüşmede "Bu devletin yetkilileri gelip, sizin sofranıza oturup, sizden helallik istemek zorundalar" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Sakarya'da helalleşme çağrısı: Devletin görevini yapması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi.

Patlamada yaşamını yitiren Sebahattin Tepeçınar'ın ablası Hatun Göktepe'nin Akyazı ilçesindeki evine gelen Kılıçdaroğlu, ailelerle sohbet etti.

Ziyarette, CHP Grup başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel ve milletvekilleri de yer aldı.

Patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz'ın babası Muammer Yılmaz da "adalet yerini bulana kadar" mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, adaletin sağlanması gerektiğini söyledi. Avukatların çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Milletvekili arkadaşlarımızı olaydan hemen sonra görevlendirdik çünkü kişi adalet bekliyorsa ve kendisini güçlüler karşısında güçsüz hissediyorsa birilerinin ona destek vermesi lazım, adalet için bu şarttır." dedi.

Kılıçdaroğlu, patlamanın ardından düzenlenen yemekli toplantıyı eleştirerek "Bunun takipçisi olmak hepimizin görevi. Benim de insan olarak görevim. Bunu yapmak zorundayız. Bu acıyı telafi etmek zorundayız. Ölenleri geri getiremiyorsunuz, acılar herkesin yüreğinin bir yerinde duruyor ama 'haksızlık oldu, yanlışlık oldu, burada bir yanlışımız var' diye bunu telafi etmeleri, size gelmeleri lazımdı. Böyle bir şey olmaz. Bütün bunlar yokmuş gibi davranılması, konuşulması doğru bir şey değildir." diye konuştu.

"VATAN HEPİMİZİN VATANI, BAYRAK HEPİMİZİN BAYRAĞI"

Kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şundan emin olmanızı isterim; adalet yerini buluncaya kadar bu mücadeleyi takip edeceğiz elimizden geldiği kadar. Sizin mahkeme sonrası feryatlarınızı duyduğum an emin olun içim parçalandı. Zulmün hakim olduğu yerde adalet olmaz. Bu zulmü bitirmemiz lazım. Bunu yapacağız, zulmü de bitireceğiz, bu ülkeye adalet de gelecek, hoşgörü de gelecek. Emin olun toplum olarak bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. O kadar çok kamplaştık ki ayrıştık ki birbirimizi düşman olarak görmeye başladık. Bu memleket hepimizin memleketi, vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı."

Kılıçdaroğlu, adaletin yerini bulacağını dile getirerek "Bu devletin yetkilileri, gelip sizin sofranıza oturup sizden helallik istemek zorundalar çünkü devleti yönetenlerin kendilerine düşen görevi yapması lazım, vatandaşa karşı görevini yapması lazım." dedi .

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de saat 11.15'te meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Mahkeme heyeti iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt´a, sorumlu personel Ahmet Çağrıcı´ya, genel ustabaşı Erşan Öztürk´e, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın´a `Bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma´ suçundan 6 yıl 8´er ay, genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu´na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun´a ise 16 yıl 3´er ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Tutuklu yargılanan Hasan Ali Velioğlu verilen kararın ardından tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Etiketler
Sakarya Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Patlama