Kırmızı bültenle aranıyordu, İstanbul'da öldürüldü: Soylu'ya 'Vukotiç' tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sınır dışı edilen ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jovica Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmesi üzerine konuştu.

Kırmızı bültenle aranıyordu, İstanbul'da öldürüldü: Soylu'ya 'Vukotiç' tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sınır dışı edilen ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jovica Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmesi olayını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden eleştirdi.

Süleyman Soylu’nun sınır dışı ettiği Vukotiç’in sınır dışı edilmesine rağmen İstanbul’da öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Başarır,“Vukotiç’in (Sırbistan’daki bir suç örgütünün lideri olan) öldürüldüğünü öğrendik. Bu olaya benzer olarak geçmişte Afgan bir mafya liderinin Almanya’dan sınır dışı edilmesinden sonra Beşiktaş’ta yaşadığını açıklamıştık. İki askerimizi, canımızı diri diri yakan IŞID terör örgütüne mensup alçak iki militan İstanbul ve Gaziantep’te görülmüştü. Bir bakan, ülkesinin güvenliğinden, asayişinden sorumludur ama biz içişleri bakanlığı dışında her işi yapan bir bakanla karşı karşıyayız. Ben sormak isterim; Sayın bakan senin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki güvenlikten haberin var mı? Sınırlarımız ne kadar güvenli? Ne işi var bu insanların bizim ülkemizde? Vukotiç’i sınır dışı ettikten sonra takip ettin mi? Geldiğimiz nokta artık ne yazık ki bu. Çünkü sen artık bir güvenlik sorunusun, ülkedeki güvenliği sağlayamıyorsun ve sağlayacağına karşı da hiç umudumuz yok. Türkiye’nin geleceği için, huzuru için ve güvenliği için istifa etmelisin çünkü sen bu ülkeye yakışmıyorsun.” dedi.

SUÇLULARLA BÖYLE POZLAR VERİRSEN MAFYALAR DA ÜLKENE GELİR

Mafya liderlerinin Türkiye’ye gelmesinde bir sebebin olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Neden bu mafya liderleri, suç örgütü mensupları bu ülkede kalabiliyor? Çünkü içişleri bakanının resim albümüne bakıyorlar. Bu ülkenin böyle bir içişleri bakanı var ve biz de herhalde böyle bir ülkede olmalıyız diye düşünüyorlar. Sen suçlularla böyle resimler, pozlar verirsen, bu mafyalar; Sırp mafya, Afgan mafya, IŞID terör örgütüne mensup caniler vs. bu ülkeye gelip yaşama hakkını kendinde görürler.” sözlerini dile getirdi.

Etiketler
Mersin Ordu İstanbul Ali Mahir Başarır