Meclis gündemine taşındı: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın oğlunun nikahında bakanlık personelinin görevlendirildiği iddiası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın oğlu Mustafa Emin Oktay'ın nikah töreninde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının zorla görevlendirildiği iddia edildi.

Meclis gündemine taşındı: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın oğlunun nikahında bakanlık personelinin görevlendirildiği iddiası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlunun nikah töreninde karşılama müziği çalan keman sanatçılarının bakanlık personeli olduğu iddia edildi. CHP’li Emir, sanatçıların zorla törende görevlendirildiği iddiasını Meclise taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay’ın nikah töreninde karşılama müziği çalan müzisyenlerle ilgili iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Evrensel'in haberine göre, Fuat Oktay’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, nikah töreninin Congresium’da düzenlendiğini hatırlattı. Emir, törende karşılama müziği çalan müzisyenlerin bakanlık personeli olduğunun ve zorla görevlendirildiğinin iddia edildiğini dile getirdi.

Soru önergesi veren Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Bakan Ersoy’a “Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının Fuat Oktay’ın oğlunun nikah töreninde görevlendirildiği iddiası doğru mudur? Doğruysa, sanatçılara bu talimat kim veya kimler tarafından verilmiştir? Söz konusu sanatçılar hangi kriterlere göre seçilmiştir? Bu sanatçılara emeklerinin karşılığı olarak herhangi bir ücret ödenmiş midir? Geçtiğimiz yıllarda benzer bir uygulama yapılmış mıdır? Düğünde çalan sanatçılar talimat ile mi yoksa gönüllülük esasına göre mi gelmişlerdir?” sorularını yöneltti.

"AKP, KEYFİLİĞİ VE USULSÜZLÜĞÜ KENDİNE HAK GÖRÜYOR"

“Eğer iddialar doğru ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, devlet erkanının şahsi işlerinde kullanılabilirler mi?” diye soran Emir “Böylesine keyfi ve tüm bürokrasi kurallarını hiçe sayan uygulamaya kimlerin de izin verdiği araştırılmalı ve ortaya çıkartılmalıdır. Cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir makamda bulunan kişinin de böyle bir uygulamaya müsaade etmemesini bekleriz. Ancak, devlet yönetimindeki keyfilik ve hoyratlık kamunun her kademesine o kadar yayıldı ki, AKP kadroları artık her usulsüzlüğü, her keyfiliği kendilerine hak görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

NİKAH TÖRENİ 5 EYLÜL’DE YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay, 5 Eylül’de Congresium’da düzenlenen nikah töreni ile Zeynep Oktay’la evlenmişti. Çiftin nikah şahitliklerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ ile Milli Savunma Eski Bakanı İsmet Yılmaz yapmıştı.

Etiketler
Kültür ve Turizm Bakanlığı Meclis Bakanlık Fuat Oktay