Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'dan 'iktidardan hesap sorulacak' çıkışı: 'Kravatlı soygun var'

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, yapılan yolsuzluklara böyle tepki gösterdi. Uysal, Peker’in, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına kadar uzanan yolsuzluk iddiaları üzerine "İktidardan hesap sorulacak" dedi.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'dan 'iktidardan hesap sorulacak' çıkışı: 'Kravatlı soygun var'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sedat Peker'in Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına kadar uzanan yolsuzluk iddiaları hakkında konuştu.

İlk suç duyurusunu DP'nin yaptığını belirten Uysal, “Kravatlı soygun var ve Devr-i sabık şart oldu. Devr-i sabıkı ilk gündeme getiren biziz ilk suç duyurusunu da milletvekilimiz Cemal Enginyurt yaptı. Biz intikam peşinde değiliz, hukuk içinde hesap sorma peşindeyiz” dedi.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Uysal, “Biz bu kravatlı soygun hareketiyle ilgili devr-i sabık yaratacağız. Bu konuda son 20 yılda sorumluluğu olanlar millet, tarih ve hukuk önünde hesap vermeli. Ortada cürüm işlemek için organize olmuş bir suç örgütü varsa tabi hukuk içinde hesap sorulmalı. Bu rezilliklerin hesabı sorulmasın mı? Tarihe cumhuriyetin fetret dönemi olarak geçecek 20 yıllık bir iktidar var. Cumhuriyetin bütün birikimi başta olmak üzere maddi kaynakları, yeraltı yer üstü kaynakları, doğası, hukuku, demokrasisi yerle bir edildi” diye belirtti.

Etiketler
Gültekin Uysal Cumhurbaşkanlığı Demokrat Parti Yolsuzluk