YAŞ kararlarıyla ilgili dikkat çeken iddia

CHP İzmir Milletvekili Bakan, 2022 genel atamalarıyla kritik konumlarda görev yapan albay rütbesindeki bazı komutanların, biat etmedikleri ve bir cemaate boyun eğmedikleri için, 'kadrosuzluktan' emekli edileceklerine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

YAŞ kararlarıyla ilgili dikkat çeken iddia

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi, emeklilik ve atamalar karara bağlanacak.

2023 seçimleri öncesindeki kritik YAŞ kararları üzerine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan, kritik seçim öncesinde AKP’nin iktidarı kaybetmesi takdirinde Cumhur İttifakı’nın son YAŞ toplantısı olduğunu ifade etti. Bakan, 2022 genel atamalarıyla kritik konumlarda görev yapan albay rütbesindeki bazı komutanların, biat etmedikleri ve bir cemaate boyun eğmedikleri için, 'kadrosuzluktan' emekli edileceklerine dair duyumlar aldıklarını ifade etti.

Bakan şunları belirtti:

“Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplanıyor. AKP'nin son YAŞ toplantısı olduğu için önem taşıyan toplantıda, seçim öncesi komuta kademesi ve üst rütbeye terfi edecek komutanlar belirlenecek, görev sürelerinin uzatılmasıyla ilgili kararlar verilecek. Bazı iddialar ve beklentiler var. Böyle olmayacağı bilinse de görev süresine uzatma verilecek komutanlardan, teşekkür ederek görevlerinden ayrılmaları, sırası gelen liyakatlı komutanlara yol açmaları ve bu ilkeli davranışı sergilemeleri bekleniyor. TSK geleneğine bağlı kalınsın istense de iddialar ters yönde...

2022 genel atamalarıyla kritik konumlarda görev yapan albay rütbesindeki bazı komutanların, biat etmedikleri ve bir cemaate boyun eğmedikleri için, ‘kadrosuzluktan’ emekli edilecekleri iddia ediliyor. Vahim iddialar duyuyoruz. AKP'nin YAŞ kararlarını didik didik inceleyecek, kadrolaşmalara dair tüm detayları not edecek, zamanı geldiğinde gösterdikleri sadakate ve itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz. Şunu unutmayın; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilke ve değerlerini, Türk subaylarının Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve devrimlerine olan bağlılığı hiçbir siyasi iktidar hiçbir baskı ve şerait bozamaz! Çok kısa süre içinde TSK'nın tüm mensupları da rahat bir nefes alacak...”

Etiketler
İzmir Emekli Kadro Milletvekili