AKP'de endişeler büyüyor: 'Hayati Yazıcı da Erdoğan'la konuştu; Binali Yıldırım 'İYİ Parti tahminimizden fazla oy koparabilir' diyor'

Halk TV yazarı Barış Soydan, AKP içinde endişelerin büyüdüğü ve partinin ağır toplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bunları ilettikleri iddiasını paylaştı.

AKP'de endişeler büyüyor: 'Hayati Yazıcı da Erdoğan'la konuştu; Binali Yıldırım 'İYİ Parti tahminimizden fazla oy koparabilir' diyor'

Halk TV yazarı Barış Soydan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk'ün "Kalkınma göstergelerinin en önemlileri halkın mutluluğu ve refah seviyesidir. Özellikle dar gelir grubu ve orta sınıfın refahı ekonomi yönetiminde temele oturtulmalıdır. Ekonomi bürokratlarının ne hikmetse ilgisini çekmeyen bu alana acilen dokunulmalıdır" şeklindeki eleştirisini köşesine taşıdı.

'ERDOĞAN, YAZICI'YA 'İŞLER RAYINA GİRECEK, AZ KALDI' YANITINI VERDİ'

İktidar partisi içindeki rahatsızlığın Külünk'le sınırlı kalmadığını dile getiren Soydan, "(...) Tıpkı Binali Yıldırım gibi partinin ağır topları arasında yer alan Hayati Yazıcı’nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ekonominin içinde bulunduğu duruma dair endişelerini aktarmaya çalıştığı, 'Acil bir şeyler yapma ihtiyacı var' dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan, Yazıcı’ya işlerin rayına gireceği, az kaldığı cevabını vermiş" dedi; ardından şunları kaydetti:

'BİNALİ YILDIRIM, 'İYİ PARTİ TAHMİNİMİZDEN FAZLA OY KOPARABİLİR' DEMİŞ'

"Binali Yıldırım’ın ekonomiyle ilgili eleştirilerini Metin Külünk’ten farklı olarak yüksek sesli olmadan dile getirmeye devam ettiği, 'Gençler ve şehirlerde oy kaybımız ortada, dengeli gitmemiz ve merkezi hedeflememiz lazım, yoksa İyi Parti tahminimizden daha fazla oy koparabilir' dediği de söyleniyor. (...)"

Etiketler
Hayati Yazıcı Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan Halk TV