Murat Yetkin: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yetişme telaşında; İstanbul Sözleşmesi de bakarsınız döner

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talep ve vaatlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yetişme telaşında olduğu görüşünü dile getirdi; "İstanbul Sözleşmesi de bakarsınız döner" ifadesini kullandı.

Murat Yetkin: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yetişme telaşında; İstanbul Sözleşmesi de bakarsınız döner

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) olan borçlarda sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasına değindi.

Yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında 'Erdoğan'ın talep ve vaatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yetişme, üste geçme telaşının halka yaradığını' söyleyen Yetkin, KYK adımının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini kaydetti; söz konusu fikrin ana muhalefet partisi liderine ait olduğunu belirterek "Kararı alan Erdoğan ama onu seçim vaadiyle zorlayan Kılıçdaroğlu; sonuç halka yarıyor" dedi.

Gazeteci, yazısının devamında İstanbul Sözleşmesi'ne de yer verdi:

"Muhalefet koalisyonu Altılı Masa liderlerinden iktidara geldiklerinde kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe gireceği vaadinde bulunmayan sadece Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu.

'AK PARTİ İÇİNDEKİ ŞEHİRLİ, EĞİTİMLİ KADINLARCA SİNDİRİLEBİLMİŞ DEĞİL'

İstanbul Sözleşmesinin, onu 2011’de yürürlüğe koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlükten kaldırılması AK Parti içindeki şehirli, eğitimli, iş ve meslek sahibi kadınların tamamınca da sindirilebilmiş bir geri adım değil.

Erdoğan bu adımı 2019 yerel seçimleri sonrasında kendisine oy şantajı yapan tarikat ve cemaaterin baskısıyla aldı. O baskı gruplarının içinde yer alan ve o süreçte ziyaretine gittiği İsmailağa Cemaati üyelerinin bugün birbirlerine bel-altı kaset şantajı yaptığına tanık oluyoruz.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DE BAKARSINIZ DÖNER'

İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptali davası Danıştay’da. Danıştay Baş Savcılığı iptal edilemeyeceği kanısında. Kadın dernekleri etkili bir kampanya yürütüyor. Danıştay kararı bugün yarın çıkabilir. Danıştay 'Erdoğan ne demişse doğrudur' kararı da verebilir, örneğin Anayasa Mahkemesine de gönderebilir.

Bakalım günler bize ne gösterecek. Bakarsınız sadece 'EYT loading' değil, İstanbul Sözleşmesi de 'loading' çıkar."

Etiketler
Kars İstanbul İstanbul Sözleşmesi Murat Yetkin