Erdoğan: FETÖ'cülerin kapalı devre sistem haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri'nin mezuniyet töreninde "Kahraman ordumuz personel eksiğine rağmen yaptığı operasyonlarla dimdik ayakta olduğunu ispatlamıştır" dedi.

Erdoğan: FETÖ'cülerin kapalı devre sistem haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10’uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Erdoğan açıklamasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini değerlendirdi. Erdoğan TSK için yetiştirilmesi gereken nitelikli personel hakkında "Bu yeni dönemde sadece sistemi yenilemekle kalmadık. Her alanda iyileştirmeler yaptık. Vesayetçilerin, FETÖ'cülerin kapalı devre sistem haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Üniversitemizin 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı kursunu başarıyla tamamlayanları tebrik ediyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz dünyanın sayılı ordularının başında gelmektedir.

Kahraman ordumuz personel eksiğine rağmen yaptığı operasyonlarla dimdik ayakta olduğunu ispatlamıştır.

Bugüne kadar mezun ettiğimiz subayla, personel eksikliklerini tamamlayarak hevesleri kursaklarda bıraktık. Bu yeni dönemde sadece sistemi yenilemekle kalmadık. Her alanda iyileştirmeler yaptık. Vesayetçilerin, FETÖ'cülerin kapalı devre sistem haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık. TSK gerçek anlamda milletin gerçek ordusu haline gelmiştir.

Türkiye'nin askeri personel eğitim sistemi kendi ihtiyacını karşılama yanında dost ve kardeş ülkelerin istifadesine açıktır. 2017'den bugüne 417'si dost ve kardeş ülke personel olmak üzere 2 bin 750 subay eğitim görmüştür.

Kurmaylık eğitimini iki aşamaya getirdik. İyi eğitimli nitelikli, sadakatli, disiplinli personel yapısı ve ordumuzun karada, denizde, havada üstesinden gelmeyeceği hiçbir tehdit yoktur. Son 6 yılda gösterdiği başarılarla dünyanın başlıca orduları arasında gelmektedir.

NATO kuruluşundan bu yana dünyanın en önemli kapsamlı güvenlik teşkilatıdır. Türkiye NATO'da seçkin bir yer almıştır. Ancak son zamanlarda müttefiklerin Türkiye'nin terörle mücadelesinde destek vermediklerini görüyoruz. Ancak kendi güvenliğimizi sağlayabilecek kabiliyette olduğumuz için bunu fazla önemsemedik.

Üyelik için başvuru yapan ülkelerin şartlarımızı kabul etmesi ve bunu yazılı belgeye dökmesi bir ilerlemedir. Ancak bu iki ülke henüz üye olmamıştır. Sadece üyelik için davet almışlardır.

Etiketler
FETÖ Ordu İstanbul TSK