Sezgin Tanrıkulu: Yalan üzerine algı operasyonları yapılıyor; korkunç bir linç kampanyası başlatıldı

Sezgin Tanrıkulu, parodi hesap üzerinden kendisine hakkında yapılan paylaşım nedeniyle yaşananlar üzerine "Deli saçması tweetin doğru olduğunu sanan yurttaşlarımız ve yalan olduğunu bilen troller üzerinden korkunç bir linç kampanyası başlatıldı" dedi.

Sezgin Tanrıkulu: Yalan üzerine algı operasyonları yapılıyor; korkunç bir linç kampanyası başlatıldı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parodi hesap üzerinden kendisine yönelik kullanılan ifadeler ve paylaşımı alıntılayarak yazdığı yorum üzerine hakkında başlatılan linç kampanyasına tepki gösterdi.

Söz konusu paylaşımda, "Bayraktar Siha üretimi durduruldu. Dışişleri bakanı Sezgin Tanrıkulu Türkiye'nin savaş suçu işleyen bu ölümcül silahlara ihtiyacı olmadığını söyledi. Siha üretim merkezini yurt dışına taşıması için Selçuk Bayraktar'a iki hafta süre tanındı." ifadeleri kullanılmış ve Tanrıkulu bu sözleri "Bu korku size yeter troller Ama emin olun adil olacağız" ifadeleriyle ti'ye almıştı.

Öte yandan parodi hesap çok sayıda kullanıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ciddiye alınmış, Tanrıkulu'nun kullanmadığı ifadeler nedeniyle linç kampanyası başlatılmıştı.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, konu hakkında yaptığı açıklamada trol hesapta kullanılan ifadeler üzerinden kendisine yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi.

Tanrıkulu, "İnsan hakları ihlallerine karşı çıkmam nedeniyle sürekli hedef gösteriliyorum. Algı operasyonları yapılıyor. Toplumun hassasiyetleri üzerine tamamen yalan üzerine algı operasyonları yapılıyor. Bir troliçe benimle ilgili saçma sapan, deli saçması bir tweet paylaştı. Bu deli saçması tweetin doğru olduğunu sanan yurttaşlarımız ve yalan olduğunu bilen troller üzerinden korkunç bir linç kampanyası başlatıldı" dedi.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Allah sizi ıslah etsin" diyerek söylemlere tepki gösterirken "Benim üzerimden atılan tweetin ne olduğunu akıllı olan insanlar anlar. O hesabı açanlardan, o troliçeden 'nasıl bunu ima edersin' diye hesap sorulması lazım. Hedef gösterilen ben değilim, başkası, akıllı olan bunu anlar" dedi.

Etiketler
Operasyon Sezgin Tanrıkulu