'Öcalan'a görüş izni verilecek' haberinin ardından Öcalan ailesinden başvuru

Selvi'nin "Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verilecek" yazısından sonra Öcalan ailesi görüş için başvuruda bulundu.

'Öcalan'a görüş izni verilecek' haberinin ardından Öcalan ailesinden başvuru

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın görüş yasağının kaldırılması için düzenlenen 'tecrit yürüyüşleri' sonrası hükümetin harekete geçtiği öğrenildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki yazısında "Kulislerden edindiğim izlenime göre Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verilecek" ifadesini kullandı.

İmralı'ya gitmesi beklenen isimler olarak Mehmet Öcalan ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ı sıralayan Selvi, şunları söyledi:

"Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?"

ÖCALAN AİLESİNDEN BAŞVURU

MA'da yer alan habere göre; Öcalan’ın aile ve vasisi, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç ile İmralı’daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Aileler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de başvurdu.