AKP'li siyasetçi 'uyardı': Erdoğan’ın gölgesinde seçim olmaz

AKP kulislerinde her koşulda birinci parti olma iddiası dile getirilse de Meclis çoğunluğunu elde etmede risk olduğu görüşünün hakim olduğu öğrenildi. Bir siyasetçinin “Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde seçim olmaz” dediği ifade edildi.

AKP'li siyasetçi 'uyardı': Erdoğan’ın gölgesinde seçim olmaz

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'de erimeye yol açıyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre partililer de bu durumun farkında.

Çekirdek oylarının yüzde 30 bandında olduğunu söyleyen partililer alacakları en az oy içinse 'yüzde 35' diyor. AKP kulislerinde her koşulda birinci parti olma iddiası dile getirilse de Meclis çoğunluğunu elde etmede risk olduğu görüşü hakim.

'ERDOĞAN'IN GÖLGESİNDE SEÇİM OLMAZ'

4 dönemdir milletvekili olan bir siyasetçi, “Cumhurbaşkanlığı kazanılır ama vatandaş bize Meclis seçimlerinde ders verebilir” diyerek bu soruna dikkat çekerken çözüm olarak milletvekili listelerine işaret ediyor. “Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde seçim olmaz” diyen siyasetçi seçim sürecinde milletvekili listelerinin sahada karşılığı olan, topluma güven veren, sevilen, çalışkan ve de daha yeni yüzlerden oluşması gerektiğine dikkat çekiyor.

Listelerde hata yapılırsa vatandaşın vereceği dersin daha da sert olabileceği uyarısı yapılıyor.

Etiketler
Kulis Seçim