Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a sert yanıt: Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. SADAT'a ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, ''Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz'' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a sert yanıt: Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'da CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SADAT'a ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, ''SADAT ve benzeri kuruluşlar, onlardan birisi şöyle bir ifade kullanmış: 'Efendim biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz.' Yani 'demokrasiye inanmıyoruz, yani kimse sandıkta galip gelirse ben izin verirsem iktidar olabilir' diyor. Senin boyunu görmek isterim ben. Sen bu lafı ediyorsan, arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin. Güveneceğin birisi varsa onu da açık söyleyeyim; bu ülkede Kuvayi Milliyeciler var. Bu ülke sahipsiz bir ülke değil. Sizler öyle kalkıp tehditle, şantajla, 'yok efendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız'. Ne derlerse desinler, SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeri kaçtılar. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Biz öyle avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz'' dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ALGI OPERASYONU

Kılıçdaroğlu, ''Biz denetimlerden çekinmiyoruz. Hiçbir belediye başkanı arkadaşım da denetimlerden çekinmiyor. Ama önyargı ile gelip, cezalandırma amacıyla gelip, polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Belediye başkanı arkadaşlarımdan istedim 'Kaç soruşturma geçirdi belediye başkanlarımız' diye. Çanakkale Merkez Belediyemiz 2019'dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Bursa Mudanya 35 kez. İzmir Çeşme 42 kez. Belediye başkanını nefes alamaz hale getiriyorlar. Biz, halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden anlayıştan geliyoruz. Belediye başkanlarımız attıkları her adımı bilir, her harcamayı da belde halkına verirler'' dedi.

''MEMLEKETİ KİMSEYE SOYDURMAYACAĞIZ''

Kılıçdaroğlu, ''Dışarıya kaynak aktarıldığını da biliyorum. Ensar'dır, TÜRGEV'dir. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı, mevkisi ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir'' ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ'IN KAVALA'NIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORSANIZ..."

''Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Van'ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız'' diye konuştu.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu SADAT