CHP'nin 'Belediye Başkanları Çalıştayı' başladı: 'Çankaya bizi bekliyor'

CHP'nin Van'da düzenlediği "Belediye Başkanları Çalıştayı" başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çalıştayımızda, belediyelerimizin 3 yıllık hizmet sürecini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri de ayrıca ele alacağız." dedi.

CHP'nin 'Belediye Başkanları Çalıştayı' başladı: 'Çankaya bizi bekliyor'

CHP'nin Van'da düzenlediği "Belediye Başkanları Çalıştayı", Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve belediye başkanlarının katılımıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalıştayın açılış konuşmasını yaptı.

Seyit Torun, Van'a sadece bir toplantı düzenleyip ayrılmak için gelmediklerini söyledi. Torun, "Ülkemiz için yola çıktınız Sayın Genel Başkan'ım. Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol umudun yoludur ve umudun yolu olacaktır." dedi.

Belediye başkanlarının 13 ilçede sahaya çıktığını, vatandaşlarla görüşerek sorunları dinlediğini, çözüm önerilerini anlattığını vurgulayan Torun, bugün de çalıştayı başlattıklarını belirtti. Çalıştayın ana gündemini yaklaşan seçimler olarak belirlediklerini ifade eden Torun, "Çalıştayımızda, belediyelerimizin 3 yıllık hizmet sürecini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri de ayrıca ele alacağız." dedi.

"VAKİT ADALETE SUSAMIŞ MİLYONLARIN VAKTİDİR"

CHP olarak gelecekten umutlu olduklarını aktaran Torun, şunları kaydetti:

"Yakın siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu haksızlıklar da artarak devam ediyor. Şu anda, tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelerimize kaynak sağlayan tüm kurumlarda, büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf CHP’li belediye diye kesilmektedir.

BELEDİYELERİMİZ, TARİHİ BİR HİZMET MÜCADELESİ VERMEKTEDİR

Siyasi iktidar, özellikle son dönemde seçimde kazanamadığı ve hizmetlerine engel olamadığı belediyeleri karalamak için masa başı algı operasyonlarına başlamıştır. Belediyelerimiz, her gün haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır. Talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimizde suç arayıp da bulamayanlar artık sahte suçlar uydurmanın acizliğine düşmüştür. İşte bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir.

HER TÜRLÜ ENGELİ HALKLA BİRLİKTE AŞTILAR

Van’dan tüm belediye başkanlarımızla birlikte bir kez daha sesleniyoruz; onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşlarına hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da asla mani olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aşacaklar ve aşmaya da devam edecekler.

Ülkemiz için yola çıktınız Sayın Genel Başkan'ım. Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol umudun yoludur ve umudun yolu olacaktır. Artık değişim rüzgarları fırtınaya dönüşüyor. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı günler yakın. Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkan'ım."

İki gün sürecek çalıştay, Torun'un konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

(AA)

Etiketler
Van Seyit Torun Çankaya