Karaalioğlu'ndan Erdoğan'a: İktidarı hakkaniyet çerçevesinde eleştirmek imkanını yok ediyor

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, bugünkü yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özeleştiriye karşı tavrını değerlendirdi.

Karaalioğlu'ndan Erdoğan'a: İktidarı hakkaniyet çerçevesinde eleştirmek imkanını yok ediyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarına yönelik eleştirileri sürerken eleştirilere yönelik sert tavrı ve sık sık muhalefeti hedef alması köşe yazarlarının da gündeminde.

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, bugünkü yazısında Erdoğan'ın özeleştiriye kapalı olmasını ele aldı.

Erdoğan'ın "Son olarak, 20 yılın özeleştirisi sayılabilecek genel bir açıklama yaptı, şöyle dedi. “Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır... Hatta hatalarımız olmamış mıdır, olmuştur... Ama Türkiye’ye yaşattığımız atılımların yanında bunlar devede kulak misalidir… Dün yaptık, bugün de yapacağız. Dün başardık, bugün de. başaracağız, dün üstesinden geldik, bugün de geleceğiz. Türkiye belki yüz yılda bir böyle fırsatlar yakalıyor... Daha önce defalarca bu fırsatları elimizden aldılar. Bu kez aynı hüsranın yaşanmasına milletçe izin vermeyeceğiz.” açıklamalarını hatırlatan Karaalioğlu, "Bu sözleri duyunca insanın, demek ki her eleştiri ihanet değil, her eleştiren de hain değilmiş, diyesi geliyor ama sözlerin tamamı o kapıyı da kapatıyor. Çünkü, neyin hata neyin doğru olduğu belirsiz olsa da hata yapıldığını kabul ediyor ama yine aynı sınırları belirsiz beka mücadelesi içinde… Eğer iktidar olma fırsatı ellerinden alınacak olursa bunun bilmem kaç yüzyıllık saldırıya hizmet edeceğini söylüyor. “Defalarca elimizden alınan fırsatları bir kez daha kaybetmemek için” hatalara, aldırmamayı tavsiye ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Karaalioğlu, "Yani, iktidarı hakkaniyet çerçevesinde eleştirmek imkanını da yok ediyor. Çünkü, “beka mücadelesi” olarak sloganlaştırılan süreçte hatalardan bahsetmek doğrudan bu ülkenin fırsatlarını heba etmek isteyenlerin işine yarıyor! Eleştiriyi gerektiği miktarda yine iktidar yapıyor, başkasına gerek olmuyor! Bilhassa da muhalefete." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZSININ TAMAMINI TIKLAYIN