Türkiye'deki siyasi partiler Maltepe'deki mitingde buluştu: EYT'lilere iki parti hariç büyük destek

Siyaset yelpazesindeki farklı partiler, Maltepe'deki EYT mitingine destek verdi. Mitinge destek vermeyen sadece iki parti var: AKP ve MHP. Seçim dönemi EYT'lilerle ilgili açıklama yapan AKP ve MHP, konuyla ilgili bugüne kadar hiçbir adım atmadı.

Türkiye'deki siyasi partiler Maltepe'deki mitingde buluştu: EYT'lilere iki parti hariç büyük destek

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), yıllardır mücadelelerini devam ettiriyorlar.

Türkiye’de sayıları her geçen yıl artan EYT’lilerle ilgili, 2019 yılında “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum” demişti.

Seçimler yaklaşırken, Erdoğan’ın kapattığı kapı, AKP tarafından aralanmaya çalışılıyor. Gün aşırı parti yöneticilerinden EYT’yle ilgili düzenleme yapılacağı açıklaması gelse de bugüne kadar atılmış hiçbir adım yok!

MALTEPE’DE BÜYÜK MİTİNG

EYT’liler seslerinin Ankara’ya duyurmak için bugün İstanbul Maltepe’de on binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledi.

Mitingde dillendirilen talepler ortaktı.

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, “Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız. Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe’de tek yürek olduk.” dedi.

MİTİNGE GELEMEYEN PARTİLER

EYT’lilerin mitingine, Türkiye’deki siyasi partilerin hemen hepsi katıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, alanda bulunan siyasilerden sadece birkaçı…

Mitinge destek vermeyen, alanda milletvekili bulunmayan sadece iki parti var: Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP

Her iki parti de seçim dönemleri EYT’lilerle ilgili açıklamalar yapsa da, sorunun çözümü için bugüne kadar hiçbir adım atmadılar.

Etiketler
MHP Maltepe Miting Seçim