Davutoğlu eski defterleri açtı: Hedefinde Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak var

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, paylaştığı videoda 2015 yılında başbakanlığı bırakma sürecinde yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski başbakanlardan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda başbakanlık ve dışişleri bakanlığı yaptığı döneme ait sosyal medyadan bir video paylaşarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu paylaşımına "Utanma duygusunu kaybetmeyenlere bunlar yetmez mi?" notunu düştü.

AHMET DAVUTOĞLU; BİNALİ YILDIRIM, SÜLEYMAN SOYLU VE BERAT ALBAYRAK'I HEDEF ALDI

Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan ayrılmasına giden süreçte kendisine komplo yapıldığını ileri sürdüğü açıklamalarında eski başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı hedef aldı.

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarında 2015 yılında gerçekleştirilen ve koalisyon kurulamaması nedeniyle yenilenen seçimleri sürecinde gerçekleştirilen terör eylemlerine yönelik suçlamalar da yer aldı.

Davutoğlu, videoda Süleyman Soylu'nun da kendisine karşı hareket ettiğini söyledi. Gelecek Partisi lideri Ankara'da arkasından 'dolap çevrildiğini' söyleyerek Binali Yıldırım'ın kendisine karşı imza topladığını iddia etti. Ahmet Davutoğlu'nun paylaştığı videoda Erdoğan'ın da bu komployu teşvik ettiğini ileri sürdü. Davutoğlu'nun hedef aldığı diğer bir isim ise Devlet Bahçeli'nin 17-25 Aralık sürecindeki tavrı oldu. Davutoğlu, Bahçeli'nin FETÖ'nün argümanlarını kullandığ suçlamasını yöneltti.

Etiketler
Berat Albayrak Binali Yıldırım Gelecek Partisi Süleyman Soylu