Davutoğlu: AKP’li yöneticiler bana şikayet ediyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Yolsuzluğun girmediği yer yok. AKP’de hâlâ yönetimde olan birisi geçen karşılaştığımızda samimi bir şekilde şikayet etti. Hepsinde o kolaylık var. Yalnız kaldıklarında şikayet ediyorlar, çıkıp mertçe konuşamıyorlar" dedi

Davutoğlu: AKP’li yöneticiler bana şikayet ediyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adıyaman ziyaretleri kapsamında partisinin İl Başkanlığında STK temsilcileri toplantısına katıldı.

İktidarı yolsuzlukla suçlayan Davutoğlu, “Bugün devletin içine damadını, akrabasını sokanlar, devletin hazinesini 3-5 müteahhide peşkeş çekenler, ellerine devletin hediyesi olarak verilen hediyelerle milyonlarca dolarları, hediyeleri devlete vermeden kendi şahsi mülklerine geçirenler, gördükleri her yere adlarını yazdıranlar, kamu paralarını kendi şahsi PR'ları için kullananlar… Sizler Hz. Ömer'den daha büyük değilsiniz. Biz iktidarda kim olursa olsun, en yakın arkadaşımız, dostumuz da bu hesabı sorarız. Adıyaman'da insanlar intihar ederken, sizin çocuklarınız 4-5 maaşı nasıl alıyor diye sorarız arkadaşlar! Üzerimize gelseler de sorarız, saldırsalar da sorarız, tehdit etseler de sorarız” dedi.

Sorunların 3 nedeni olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunların bilgisizlik, yolsuzluk ve adaletsizlik olduğunu belirtti.

“AKP'Lİ YÖNETİCİ BANA ŞİKAYET ETTİ”

Yolsuzluk konusuna değinen Davutoğlu, “Şu anda Türkiye, yolsuzluklar listesinde dünyada en önde gelen 3-5 ülkeden birisi. Yolsuzluğun girmediği yer yok. AKP'de hâlâ yönetimde olan birisi geçen karşılaştığımızda samimi bir şekilde şikayet etti. Hepsinde o kolaylık var. Yalnız kaldıklarında şikayet ediyorlar, çıkıp mertçe konuşamıyorlar. ‘Yolsuzluk nedir?' diye sordum. Çünkü yolsuzluk gibi görünen her şey meşrulaştı… Yolsuzluklar, milletin kanının emilmesidir” diye konuştu.

Etiketler
Gelecek Partisi