'15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız' demişti: Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

CHP Manisa Şehzadeler ve Yunusemre ilçe başkanlıkları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''15 Temmuz’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla'' sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

'15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız' demişti: Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını yanıtlamış; Soylu, Gürses'in "Sayın Bakan 'kaos planı' iddiası var bir de; Osman Kavala kararı, Gezi'nin tekrar gündeme gelmesi ve sığınmacıların, üçünün tekrar gündeme gelmesi bağlantılı deniyor" sözlerine "Bekliyoruz. 15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla. Çok net söylüyorum. Hepsi bu kadar. Kaos planı çıkaracaklar ya hepimiz bekliyoruz. Kaos planı yapacak cici arkadaşlarımızı, yeni Sorosları, yeni Soros'un Kavalaları'nı bekliyoruz" diyerek yanıt vermişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Sözcü'den İlker Kılıçarslan'ın haberine göre, Soylu'nun sözleri tepki çekmeye devam ederken; CHP Manisa Şehzadeler ve Yunusemre ilçe başkanlıkları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerinin TCK'nın 309.'ncu ve 216.'ncı maddelerine göre suç unsuru taşıdığını ifade ederek Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

''KUŞTAN KORKANI DARI EKMEZ''

Suç duyurusu öncesi CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ile partililerin katılımlarıyla Manisa Adliye binasının önünde basın açıklaması yapıldı.

Manisa Adliye binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, ''Kuştan korkan darı ekmez. Yasal sınırlar içerisinde gereken neyse yapsın. Biz demokrasi güçleri olarak bu davanın arkasındayız'' dedi.

Gürtunca şunları söyledi:

"Tüm yargıçlara ve savcılarımıza sesleniyoruz. Bu bir suçtur. 15 Temmuz planını kim yaptıysa bunun açığa çıkarılması için gerekli araştırmayı yapın diyoruz. Süleyman Soylu'ya diyoruz ki, yasal sınırlar içerisinde biz buradayız. ''

SAVCILIĞA TESLİM EDİLDİ

Basın açıklamasının ardından CHP Şehzadeler ve Yunusemre ilçe başkanlıkları parti avukatlarıyla birlikte suç duyurusu dilekçelerini Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Etiketler
Manisa Süleyman Soylu 15 Temmuz Temmuz