Mehmet Ocaktan: Bu saatten sonra kim göçmenler üzerinden siyasi rant hesabı yaparsa kaybeder

Toplumda sığınmacılara yönelik endişe yaratan söylemleri ve tepkileri yazan Mehmet Ocaktan, AKP'nin göçmenler konusundaki politikasızlığına dikkat çekti.

Mehmet Ocaktan: Bu saatten sonra kim göçmenler üzerinden siyasi rant hesabı yaparsa kaybeder

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 61,14 olurken, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63'e ulaştığını duyurdu.

Artan enflasyon nedeniyle yurttaşların alım gücü düşerken milyonlarca çalışan maaşlarıyla temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Yaşanan ekonomik kriz AKP iktidarının politikalarının etkisiyle Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen geçici koruma statüsündeki sığınmacılara yönelik endişelendiren tepkilere neden oldu.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de 5 yıldır gündemin en önemli konularından biri olduğunu hatırlattığı yazısında AKP iktidarının göçmenler hakkında politikasızlığını, "Bilindiği gibi ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu başından itibaren Suriye rejimiyle konuşarak güvenliklerini sağlamak şartıyla mültecileri gönüllü bir şekilde evlerine göndereceklerini söylüyor. İktidar cenahı ise ne yapacağına bir türlü karar veremeyen telaşlı bir hal içinde… Bu yüzden de neredeyse her ay başka bir göçmen söylemiyle karşımıza çıkıyor." sözleriyle vurguladı.

Mehmet Ocaktan sığınmacılarla ilgili hataların ilk andan itibaren yapıldığını ifade ederek, "İşin başında düğme yanlış iliklendiği için mülteci meselesi de maalesef içinden çıkılmaz bir kördüğüme dönüşmüş bulunuyor. Çünkü iktidar hiçbir plan ve strateji yapmadan Suriyeli göçmenleri düzensiz bir şekilde ülkenin sokaklarına terk etti ve onları yoksullukla boğuşan Türk toplumunun öfkeli bakışlarıyla baş başa bıraktı. Bu meselenin en dramatik olan tarafı da ülkede ‘yabancı düşmanlığı’ fitilinin ateşlenmiş olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Göçmenler üzerinden yapılan siyasetin tehlikesine ve toplum için yarattığı zarara dikkat çeken Ocaktan, "Bu saatten sonra kim göçmenler üzerinden siyasi rant hesabı yaparsa kaybeder, unutmayalım bize sığınan insanları zorla gönderemeyiz. Bu hem uluslararası hukuk açısından hem de insani olarak mümkün değildir." diye yazdı.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN