Karar yazarı Karaalioğlu: 11 milyon insanın aylık 550 lira yardıma muhtaç olduğu ülkeye büyük diyemeyiz

Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'de milyonlarca kişinin açlık sınırının altında yaşadığını hatırlatarak "Türkiye bu zeminde; giderek yaşlanan, gençlerini eğitemeyen, yaratıcı beyinlerini kullanamadan yoksul bir ülke haline geliyor. " diye yazdı.

Karar yazarı Karaalioğlu: 11 milyon insanın aylık 550 lira yardıma muhtaç olduğu ülkeye büyük diyemeyiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 61,14'e yükseldiğini açıkladı. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladığını kamuoyuna açıkladı.

Asgari ücret ise 2022 yılında yüzde 50.54 zamlanarak 4 bin 253 liraya yükseldi. Böylelikle maaşlar kısa sürede enflasyon karşısında erimiş oldu.

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'nin ekonomik verilerindeki olumsuz gidişatı kölesine taşıdı.

Karaalşoğlu, "Dış politikada, Türkiye’nin coğrafi kapasitesi üzerine bir değer koyamıyoruz. Barış zamanı arayan soranı olmayan, sadece savaşta geleni gideni çok bir ülke olmakla yetiniyoruz. Hatta bununla övünüyoruz!.." ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu, "Niye geriye doğru gittiğimizi aslında biliyoruz. Kötü bir sistemimiz var ve güçlü, kudretli, iddialı iktidar sloganlarının aksine işler de sahipsizdir. Bir iki malum alan hariç hiçbir konuda planlama ve koordinasyon bulunmamakta ve bilhassa ülkenin temel meselelerinin kapağı dahi açılmamaktadır. Türkiye bu zeminde; giderek yaşlanan, gençlerini eğitemeyen, yaratıcı beyinlerini kullanamadan yoksul bir ülke haline geliyor. Esasen geldi çünkü, asgari ücretin ortalama ücret olduğu ve onun dahi yoksulluk sınırının altında kaldığı, 11 milyon küsur insanın devletten gelecek aylık 550 lira yardıma muhtaç olduğu bir ülkeye, “büyük” yahut güçlü” diyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISNIN TAMANINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Türkiye