Bahçeli'nin tepkisinin ardından MHP'nin gazetesi yasa teklifini hatırlattı: Anketçilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis tehdidi

MHP lideri Bahçeli'nin anket şirketlerine tepki göstermesinin ardından Türkgün gazetesi, 2018 yılında verilen kanun teklifini hatırlattı. Söz konusu kanun teklifiyle anket şirketleri yöneticilerine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Bahçeli'nin tepkisinin ardından MHP'nin gazetesi yasa teklifini hatırlattı: Anketçilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis tehdidi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada anket sonuçlarını açıklayan araştırma şirketlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, "Bizim kiralık anket şirketlerinden öğreneceğimiz bir şey olmadığı gibi, bunların sahtekarlıklarına aldanarak siyaset yapmamız da aklın ve 53 yıllık mazimizin inkarıdır." dedi.

Anket şirketlerinin son açıkladığı sonuçlarda MHP yüzde 10’un altında görünüyordu.

MHP’NİN GAZETESİ YASA TEKLİFİNİ HATIRLATTI: 2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS

Bahçeli’nin sözlerinin üzerine MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi, “MHP Kanun teklifi hazırladı yalan ankete 5 yıl hapis” manşetiyle çıktı.

Türkgün haberinde, MHP’nin 2018 yılında verdiği kanun teklifini hatırlattı. Henüz Meclis’te görüşülmeyen kanun teklifinde, kamuoyunu etkilemek amacıyla yanıltıcı veya eksik bilgiler sunan araştırmacıların 2 yıldan 5 yıla hapisle cezalandırılmaları öngörülmüştü.

Türkgün’ün haberinde şu satırlar yer aldı:

“Anket araştırma şirketlerinin yasal sorumluluğunun olması yönünde 2018 yılının Ağustos ayında kanun teklifi hazırlayan MHP, kamuoyunu yönlendirmek veya etkilemek maksadıyla yalan, yanlış, yanıltıcı veya eksik bilgiler sunan kamuoyu araştırmacılarının 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Teklife göre araştırmacının; yayınlanan bir araştırma için araştırmayı kim için yaptığını, araştırmanın finansmanının kim tarafından karşılandığını ve tutarını belgeleri ile birlikte paylaşması zorunlu hâle getiriliyor. Ayrıca araştırmacı, veri toplama, analiz etme ve yayınlama dâhil her aşamada dürüst, doğru ve tarafsız olmakla yükümlü tutuluyor. Teklifte belirtilen koşul ve ilkelere uymayan araştırmacı veya kamuoyu araştırma kuruluşuna; ilgili araştırmayı yapmak için fatura karşılığı aldığı ücretin 10 katına kadar idari para cezası öngörülüyor.”

Etiketler
MHP Hapis cezası