MHP'li Semih Yalçın muhalefeti hedef aldı: Densiz, boylarının ölçüsünü alacaklar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, tepki çeken seçim kanunu üzerine "Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, kamuoyundaki tereddütleri giderecek, kararsızlıklara son verecektir" açıklamasında bulundu.

MHP'li Semih Yalçın muhalefeti hedef aldı: Densiz, boylarının ölçüsünü alacaklar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın tepki çeken Seçim Kanunu teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, "Cumhur İttifakı karşısında saf tutan partiler açısından ortalık toz duman, işler karışık, durum vahimdir. Yasa değişikliği teklifi ezberleri bozmuş, kafaları karıştırmış, 2023'te Cumhur İttifakı'nı devirme rüyasındaki muhalefet cephesinin hesaplarını altüst etmiştir" ifadelerini kullandı.

BABACAN'I HEDEF ALDI: DENSİZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren Yalçın, "Genel Başkan'ımıza şiddetle arasına mesafe koymasını tavsiye eden, daha da ileri giderek hiçbir surette idrak edemeyeceği '12 Eylül' üzerinden tespitler yapmaya kalkışan bu densiz, her sabah bir başka neocon yatağından mahmur gözlerle kalkarak siyaset yapmaya çalışmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

CHP'YE SERT SÖZLER

Yalçın, Seçim Kanunu'ndaki değişiklikler hayata geçtiğinde sandıkta herkesin "boyunun ölçüsünü alacağını" kaydederek, "Türkiye'nin birinci partisiymiş gibi meydanda racon kesenlerin koflukları ortaya serilecek, CHP'nin terkisinde siyasete ve millete yön tayin etmeye kalkan acemi binicilerin maskeleri düşecektir" açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şöyle devam etti:

"Uzun süreden beri erken seçim yaveleriyle kuru gürültü çıkaranların 2023'te sandıkta teker teker tartılarak kaç buçuk ettikleri belirlenecektir. Hiçbir mikropartikül parti, CHP'nin kucağında seçmen kantarına çıkamayacaktır.

Ancak ruhunu, kimliğini ve geleceğini CHP'ye teslim ederek bu partinin listesinden girmeye cesaret edebilen parti başkanlarını ve üyelerini engelleyecek hiçbir yasa maddesi yoktur. Mamafih CHP'nin kendi sınırlı imkan ve kontenjanlarını bu uğurda heba etme lüksünü bundan böyle göz alamayacağı da bir hakikattir."

BARAJ AÇIKLAMASI

Seçim Kanunu'na ilişkin teklif yasalaştığında, CHP dışındaki partilerin birkaçının yüzde 7 barajını aşmak için bir araya gelebileceği ama böyle bir birlikteliğin risklerinin de yüksek olacağı görüşünü paylaşan Yalçın, "İttifak arayışları ve listeler üzerinden şimdiden zillet cephesinde başlayan ikili ve çoklu pazarlıklar, 2023'te uğrayacakları hezimetin erken habercisi gibidir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, şunları kaydetti:

"Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, kamuoyundaki tereddütleri giderecek, kararsızlıklara son verecektir. Siyasi temayüllerin beyhude istikametlere tevcihine engel olacak, birlikte dirlik, tefrika ve taksimde ayrılık olduğu gerçeğine hizmet edecektir.

Sonuçta bütün yasalar insan emeği, insan ürünüdür. Hiçbirisi ilahi kanun değildir. Beşeri hükümler de zamana ve zemine göre değişmekte, değiştirilebilmektedir. Vaktiyle Ahmet Cevdet Paşa'nın öncülüğünde hazırlanan Mecelle'de de bu yönde bir tespit mevcuttur. Seçim Kanunu'nda öngörülen değişiklikler, bu bağlamda mütalaa edilmelidir."

Etiketler
Yeni seçim kanunu MHP Muhalefet Seçim Semih Yalçın