Akşener'den sert tepki: Haram olsun, zehir olsun, zıkkım olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın ekonomi politikalarını ve çok maaşlı bürokratları eleştirdiği konuşmasında "Haram olsun, zehir olsun, zıkkım olsun" tepkisini gösterdi.

Akşener'den sert tepki: Haram olsun, zehir olsun, zıkkım olsun!

GERÇEK GÜNDEM - İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Aydın programına Nazilli'den başladı. Sabah saatlerinde parti otobüsü ile Nazilli’ye gelen Akşener, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve partililer tarafından karşılandı.

Akşener, daha sonra beraberindeki heyetle Nazilli Uzun Çarşı'da bulunan esnafları ziyaret etti, meydanda açıklamalarda bulundu:

"Aranızda olmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Bugün Nazilli burada gibi görünüyor. Bugün, hayatımda ilk defa bir geleneği beraber yaşadık. Pazar duası. Bereketli olmasını diliyorum. Allah hayırlı bol kazanç nasip etsin. İki yılı geçti il il, ilçe ilçe esnaf dolaşıyorum. Bu ziyaretlerin içinde kadınlarımızla karşılaşıyorum, kazan kaynatmakta zorlanıyorlar.

'İŞTE O ZAMAN SEÇMEN VELİNİMET OLUR'

O gün dükkanların içinde bugüne kadar herhangi bir partiyi hiç yermedim. Kendi partimi hiç övmedim. Türkiye çok uzun zamandır şuculuk, buculuk üzerinden öyle bir kavga ettirildi ki, seçmen velinimet olmaktan çıktı. İsterim ki hepsi buraya gelsin, size hesap versin. İşte o zaman seçmen velinimet olur. Çok uzun zamandır herkesin birbirine hakaret ettiği bir süreçten geçtik, ben buna 'Hayır' diyorum. Biz sizinle el ele verip Türkiye'deki bu kutuplaşma düzenini değiştireceğiz. Neyle değiştireceğiz? Demokrasiyle sandıkta değiştireceğiz.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK SOYGUNU YAPILDI BU ÜLKEDE?'

Telekom gitti biliyor musunuz? 1.6 milyar dolara Telekom'un hisselerini Varlık Fonu'na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında kendiliğinden devlete geçecekti. Ama Hariri bunların arkadaşı, beraber tatil yapıyorlar. Dünyanın en büyük soygunu yapıldı bu ülkede. En son 1.6 milyar doların karşılığı 124 milyar lira. Ayda beş yüz lira ev kadınlarına para verilebilirdi. Çiftçilere iki katı bir yıllık para ödenebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik.

'HARAM OLSUN, ZEHİR OLSUN, ZIKKIM OLSUN'

Öğrencilere, ilköğretimden lise son sınıfa kadar devlet okulunda okuyan bütün çocuklara sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebilirdi bir yıl boyunca. 124 milyar lirayı sizin benim cebimizden aldılar. 'Haram olsun, zıkkım olsun' demeyeyim de ne diyeyim? 11 maaş alan müdürler var bu ülkede, yan gelip yatıyorlar. Haram olsun, zehir olsun, zıkkım olsun."

VATANDAŞIN İSYANI: 2 SENEDİR KAN KUSUYORUM

İYİ Parti Lideri konuşması sırasında mikrofonu kendisini dinleyenlere de uzattı. O vatandaşlardan biri "Kimine 5 maaş gidiyor, benim çocuğum da delik deşik ayakkabı ile gidiyor. Ben çocuğuma harçlık veremiyorum. 2 senedir kan kusuyorum. Delirdim artık delirdim" diyerek duruma tepki gösterdi.

Akşener bu sözler üzerine "Onlar burada seni duymaz. Ben senin sesini duyuracağım ama en önemli ceza ne biliyor musun? Sandığa gedeceksiniz, derdi olan sandıkta cezalandıracak" karşılığını verdi.

'BU HARAMİ DÜZENİ, HELAL OYLARINIZLA BİRLİKTE YIKACAĞIZ'

AKP ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine de değinen Akşener, "Bütün bu üç kağıtların sonunda önemli olan sizin iradeniz. Önemli olan sizin kararınız. Önemli olan sizin 'Ben velinimetim' demeniz. İsteyen istediğini yapsın. Bu harami düzeni, haram düzeni helal oylarınızla birlikte yıkacağız. Bu seçim haramla helalin tercihi olacak. Ben biliyorum ki helal hayattan yana olanlar kazanacak" ifadesini kullandı.

Daha sonra Nazilli Belediye Başkanı Özcan, Akşener’e yaptıkları hizmetlerden bahsederek, yürütülen çalışmaları aktardı. İYİ Parti lideri de, Özcan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Nazilli’nin çalışkan bir başkana sahip olmasından dolayı çok şanslı olduğunu ifade etti.

Akşener'in Nazilli Belediye Başkanlığı ziyaretinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner de hazır bulundu.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti