CHP'li Erol'dan 'kuyruk' tepkisi: Yoksulluğu telafi edemezsiniz

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 1970'li yıllardaki kuyrukla bugünü karşılaştırarak, "1970'li yıllarda alım gücü vardı, ürün yoktu. Bugün marketlerde her şey var ama insanlarda para yok, alım gücü yok" dedi.

CHP'li Erol'dan 'kuyruk' tepkisi: Yoksulluğu telafi edemezsiniz

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaşların marketlere akın ederek, kuyruk oluşturmasına ilişkin açıklama bulundu.

Erol, Meclis'te yaptığı konuşmada, 1974 yılıyla son 2 günü kıyaslamak istediğini söyledi. Erol, "Gerek egenl başkanınız, gerekse parti sözcüleriniz CHP dönemindeki kuyruklardan bahseder. Doğru 1970'li yıllarda kuyruklar var mıydı? Vardı ama o gün o gün olan kuyruklar yoksukluktan değildi" dedi.

1970'li yıllardaki kuyrukların Avrupalı ülkelerin uyguladıkları ambargolar nedeniyle Türkiye'ye gelmeyen yağ, petrol, gaz gibi bazı ürünlerle ilgili ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade etti. "Ancak bir fark vardı" diyen Erol, "İnsanların cebinde parası vardı. Yani insanların alım gücü vardı ama bugünü değerlendirdiği zaman yoksulluk var. Bugün marketlerde her şey var ama insanlarda para yok, alım gücü yok. Yokluğu telafi edebilirsiniz, yoksulluğu telafi edemezsiniz" diye konuştu.

Etiketler
Elazığ Market Milletvekili Para Gürsel Erol