İYİ Parti'li Erdem, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'ödenmesi gereken fatura ödenecektir' sözlerine açıklık getirdi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zamlar geri alınana kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini söylemesine ilişkin olarak kullandığı sözlerine açıklık getirdi.

İYİ Parti'li Erdem, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'ödenmesi gereken fatura ödenecektir' sözlerine açıklık getirdi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fahiş faturalara ilişkin ödememe kararı hakkında ''Genel Başkanımız kanuna aykırı hiçbir şey yapmaz. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir'' demiş, Erdem'in sözleri tartışma yaratmıştı.

AÇIKLIK GETİRDİ

Açıklamalarının gündeme gelmesi sonrası, Erdem, sözlerine açıklık getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun protestosunu "kanunsuz" olarak yorumladığı iddialarını art niyetli bulduğunu belirtten Erdem; sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elektrik faturalarının ödenmesiyle ilgili HaberTürk TV’de sorulan bir soruya verdiğim yanıtın, farklı yerlere çekilip, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun haklı protestosunu kanunsuz olarak yorumladığım iddialarını dikkatle takip ediyor ve art niyetli buluyorum.

Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve bizler vatandaşın ezildiği fahiş zamlara tepki ve çözüm yollarını hemen her gün paylaşmaktayız. Her siyasetçinin gündemdeki konulara yaklaşımlarının farklı olması gayet doğaldır.

Bu ortamı yaratanların amacı açıkça Millet İttifakı’nı yıpratmaktır. Bunu başaramayacaklarını altını çizerek belirtmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Erdem, HaberTürk'te katıldığı programda şunları söylemişti:

"Sayın Genel Başkanım, kanuna aykırı hiçbir şey kendi de yapmaz, söylemez ve tavsiye etmez. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir. Haksızlık var o faturalarda, halkın çektiği acı, ödeyememe kabiliyeti var. Orantısız zam var, ben şahsi kanaatimi söylüyorum ama Sayın Akşener bu vatandaşa yalan da söylememiştir, kurduğu İyi Parti ile birlikte 4 yılda demokratik durumu değiştirmiştir, vatandaşın ümidini artırmıştır."

Etiketler
Bahadır Erdem Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Elektrik