Mehmet Metiner, dernek kurduklarını açıkladı: 'Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz...'

Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Demokrasi ve Birlik Derneği'ni kurduklarını duyurduğu yazısında Kürt sorunu hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Mehmet Metiner, dernek kurduklarını açıkladı: 'Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz...'

Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak gazetesinde "Türkiye Kürtleri olarak yeni bir ses veriyoruz… Demokrasi ve birlik diyoruz…" bağlığıyla kaleme aldığı yazıda Demokrasi ve Birlik Derneği'ni kurduklarını açıkladı.

Mehmet Metiner, "Türkiye’nin Kürtlerinden içlerinde dindarların da olduğu bazı kesimlerinin geçmişteki yanlış terörle mücadele uygulamalarının sonucu olarak PKK’nın partisi HDP’yi destekliyor olması; açık açık diyeyim, onları sahiplenerek kazanmasını bilmeyenlerin, onları dışlayarak HDP’ye mecbur bırakanların kusurudur, günahıdır. Bu günah onlara yeter." ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner, "Bir grup arkadaşımızla genel merkezi İstanbul’da olan DEMOKRASİ VE BİRLİK DERNEĞİ’ni (DEMBİR-DER) kurduk. Kurucu arkadaşlarımız: Mehmet Metiner, Cemal Kaya (Ağrı Eski Milletvekili-İşadamı), Fatma Salman (Ağrı Eski Milletvekili), Kutbettin Ömeroğlu (İşadamı), Mehmet Karataş (TV Muhabir), Engin Akel ( Eczacı), İrfan Karataş (İşadamı)" ifadeleriyle derneğin kurucu listesini açıkladı.

Mehmet Metiner, derneğin amacını "Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz: 1- Koşulsuz ve katıksız bir demokrasi, hür ve eşit yurttaşları olan demokratik bir cumhuriyet. 2- Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam." ifadelerini kullandı.

MEHMET METİNER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Kürt sorunu İstanbul Kürt Mehmet Metiner