Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye 'dava' tepkisi: Burada eleştirilen ne, kim, korumaya çalışılan değer ne?

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP Genel Başkanlığı tarafından hakkında açılan 500 bin liralık tazminat davasının gerekçeli kararının açıklandığını belirttiği yazısında AKP'ye tepki gösterdi.

Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye 'dava' tepkisi: Burada eleştirilen ne, kim, korumaya çalışılan değer ne?

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'nin kendisine açtığı tazminat davasında gerekçeli kararın açıklandığını bugünkü köşe yazısında aktardı.

Abduraahman Dilipak'ın, İstanbul Sözleşmesi'ni konu aldığı “AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi ve AKP’nin papatyaları” başlıklı yazısı AKP Genel Merkezi başta olmak üzere partinin çeşitli kademelerinden tepki görmüştü. AKP, 81 ilde Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

AKP Genel Başkanlığı tarafından açılan 500 bin liralık tazminat davasında açıklanan gerekçeli kararı bugünkü köşesinde değerlendiren Dilipak, "Nasıl oluyor da, 'AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi ve AKP’nin papatyaları' deyince suç oluyor. Burada eleştirilen ne, kim, korumaya çalışılan değer ne" ifadelerini kullandı.

Davada suçlu bulunmasına tepki gösteren Dilipak, "Sahi Türk Dil kurumu ne buyurur bu hususta! Bu memlekette bu ifadeden dolayı insanlar suçlanıyor, mahkum ediliyor. İnsanların aklı mantığı dumura uğradığı için olsa gerek, 2 yılda insanlara şu maskenin zararlarını bile anlatamadık. Kenevirin faydalarını anlatamadık. Çünkü mantık iflas etmiş." dedi.

Felsefi önermeleri iddiası için kanıt olarak kullanmak isteyen Dilipak, "Bakın kelimeleri doğru kullanmazsanız her anlam çıkar. Mesela madem “İnsan düşünen hayvandır” diyorsunuz. İnsan, bu mantığa göre “Bir çeşit hayvan” ise, birisine “Sen de bir çeşit hayvansın” işte deseniz, burada kasta bakmak gerek. Sonuçta “İnsan hayvandır” gibi bir anlam çıkıyor, ilk ifadeden. Zaten insan da, kendinin hangi hayvana kıyaslandığına bakıyor sonuçta, “Aslan oğlum” diyen anne, aslanın hayvani yanını değil, onun alameti farikası olan yanını öne çıkartıyor." değerlendirmesine bulundu.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Yeni Akit Akit gazetesi Abdurrahman Dilipak