HDP'li eski vekil Yunanistan'a kaçtı

HDP Şırnak eski milletvekili Leyla Birlik'in yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçtiği burada polis tarafından yakalanıp gözaltına alındığı ortaya çıktı.

HDP'li eski vekil Yunanistan'a kaçtı

Eski HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in Yunanistan’a gittiği ve Dedeağaç Polis Merkezi’nde gözaltında tutulduğu belirlendi.

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre 25 ve 26. dönem HDP Şırnak milletvekili olan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Leyla Birlik, Yunanistan'a gitti.

Birlik'in Alexandrapolis’te (Dedeağaç) polis merkezinde gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Birlik’in, buradan Geri Gönderme Merkezi’ne gönderileceği öğrenildi. Hürriyet'in iddiasına göre Birlik, Yunanistan’a iltica talebinde bulunacaktı.

Yunan basını: Serbest bırakıldı
Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre de, çarşamba günü öğleden sonra Yunanistan'a giriş yapan Birlik'in Oristeada'da gözaltına alındığı belirtildi.

Haberde savcılığın kovuşturmaya yer vermediği ve Birlik'in iltica talebinin incelenene kadar serbest bırakıldığı ifade edildi.

Birlik, 4 Ocak 2017’de Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, ‘Yurtdışına çıkma yasağı’ konularak serbest bırakılmıştı.

Etiketler
Şırnak Gözaltı HDP Milletvekili