İYİ Partili Fahrettin Yokuş: Halkın mağduriyetini düşünmeden oy devşirmek için yaptıkları ortada

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışında yurttaşların iktidar tarafından siyasi çıkarlar gözetilerek mağdur edilmesini eleştirdi.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş: Halkın mağduriyetini düşünmeden oy devşirmek için yaptıkları ortada

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 51 ilde etkili olan yoğun kar yağışının koordinasyon eksikliği yaşanan bölgelerde yurttaşların yaşadıkları zorluklara vurgu yaptı.

"HALKI YANILTMA YOLUNU SEÇTİLER"

İstanbul’da yaşananları da değerlendiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, siyasi gerekçelerle Millet İttifakı üyesi CHP'den seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile merkezi hükümete bağlı sorumlu kurum ve kuruluşların koordinasyon sağlamamasına tepki gösterdi.

Yokuş, “İstanbul’da binlerce araç yollarda mahsur kaldı. Vatandaşlarımız, cenaze araçlarında, çekicilerin üzerinde evlerine gitmeye çalıştı. Bunun altında yatan neden ise tamamen siyasi etkenler oldu. Valilik ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikte hareket etmesi gerekirken, tam tersini yaptı ve halk mağdur oldu. Bakanlar yaptığı açıklamalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesini suçladı. Belediye başkanını değil valiyi ziyaret ederek toplantılar yaptı. Karla mücadelede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin etkisiz kaldığı algısını oluşturmak için hepsi el ele vererek halkı yanıltma yolunu seçtiler. Aynı enerjiyi karla mücadele konusunda ortak etmek için harcasalardı halk mağdur olmazdı. 16 milyon İstanbulluyu düşünmek yerine kirli siyasetlerini sürdürüyorlar. Yazıklar olsun kirli siyasete” dedi.

"OY DEVŞİRMEK İÇİN YAPTIKLARI ORTADA"

Karla mücadele konusunda siyasetin halkı mağdur etmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapan İYİ Partili Yokuş, “Halka hizmet etmek için seçilmiş kişiler, halkın mağduriyetini düşünmeden oy devşirmek için yaptıkları ortada. Birileri falanca ilde çok iyi mücadele var, diğerinde yok diyerek Allah’ın rahmeti üzerinden siyasi hesap peşinde koşuyor. Hedef halkın mağduriyet yaşamaması olmalıydı. Aynı günlerde komşumuz Yunanistan’da ücretli yollarda sürücüler mahsur kaldı. Yunan hükümeti ücretli yolları işleten firmaya yolda kalan araç başına 2 Bin Euro tazminat ödeme cezası verdi. Bizim ülkemizde de özel firmaların işlettiği paralı yollarda binlerce araç mahsur kaldı. Ama faturalar belediyelere ve halka kesildi. İşte aramızdaki fark bu” şeklinde konuştu.

Etiketler
Konya İYİ Parti Milletvekili