Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP'yi kesmedi: Erdoğan'dan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, TELE1'de katıldıkları programda sarf ettikleri sözleri gerekçe göstererek; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP'yi kesmedi: Erdoğan'dan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında TELE 1 canlı yayınında sarf ettikleri sözleri gerekçe göstererek; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

''İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLARI AŞILDI''

Suç duyurusu dilekçesinde; 4 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen programda Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu tarafından sarf edilen sözlerin, kişilik haklarını ihlal eder nitelikte iftira ve hakaret boyutuna vardığı, ifade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığı öne sürüldü.

KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede; Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma açılarak kamu davası açılması talep ediliyor.

BİRÇOK İLDE SUÇ DUYURUSU

Ayrıca Elazığ, Siirt ve Mardin'de AKP il teşkilatları, gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Aynı TELE 1 programında gazeteci Sedef Kabaş, sarf ettiği sözler nedeniyle Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanmıştı.

Etiketler
Sakarya Aykut Erdoğdu İstanbul Engin Özkoç