TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'ndan Semra Güzel hakkında karar

PKK terör örgütü mensubu ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nun kararı açıklandı.

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'ndan Semra Güzel hakkında karar

Adıyaman kırsalında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 29 Nisan 2017'de düzenlenen operasyonda öldürülen terör örgütü PKK terör örgütü mensubu Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın, HDP vekili Semra Güzel ile yakın ilişkisini gösterdiği iddia edilen fotoğraflar hakkında tartışma sürüyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Güzel hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan hazırlanan 2 fezlekeyi görüşmek için bugün toplandı.

KARAR BELLİ OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüşmek için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Karma Komisyon, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP'li Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki yasama dokunulmazlığı dosyasını ele aldı.

Toplantıda, dosyayı görüşmek için beş kişilik Hazırlık Komisyonu kuruldu.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, Hazırlık Komisyonu'na üye seçildi.

Bugün saat 17.00'de toplanarak başkanını seçecek olan Hazırlık Komisyonu'nun, ileriki günlerde dosyayı ele alması bekleniyor.

BEKİR BOZDAĞ'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Karma Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ'ın toplantı sonrası yaptığı açıklama şöyle oldu:

"Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyon'un üyeleri de seçildi. Hazırlık Komisyonu bu akşam toplanacak ve Başkanını seçecek. 1 ay içinde raporlarını hazırlayarak Karma Komisyon'a gönderecekler.

Semra Güzel isterse kendisini savunabilir. Sözlü ya da yazılı savunma hakkını kullanabilir. İsterse başka bir vekile de kendi savunmasını yaptırabilir. Son söz savunmanındır"

Etiketler
TBMM Diyarbakır HDP Milletvekili