Yeni Şafak yazarı Seyfi Öğün, Türkiye'nin batı ilişkilerini eleştirdi: Bu sorular sancılı süreçleri yaşadığımıza işaret ediyor

Türkiye'nin dış politikadaki gidişatı tartışmaları beraberinde getirirken Yeni Şafak yazarı Süleyman Seyfi Öğün'ün batı ile ilişkileri hedef alması dikkat çekti.

Yeni Şafak yazarı Seyfi Öğün, Türkiye'nin batı ilişkilerini eleştirdi: Bu sorular sancılı süreçleri yaşadığımıza işaret ediyor

Yeni Şafak yazarı Süleyman Seyfi Öğün, bugünkü "Türkiye ve İsrail" başlıkla yazısında Türkiye’nin dış politika ilişkileri için dikkat çeken ifadeler kullandı.

Öğün, özellikle ABD Başkanı Joe Biden’in yönetime gelmesinin ardından dış politikada bir sıkışmışlık yaşadığını yazdı.

Seyfi Öğün, Türkiye'nin Rusya, Ukrayna ve Kırım konusunda Türkiye’nin politikasına değindi.

Rusya’nın Anti-Rus bir siyaset üzerine kurulan Bükreş 9’lusu ve Türki Cumhuriyetlerinde yaşanan gelişmeler konusunda da ılımlı tavır sergilediğini yazan Öğün, “Rusya, apaçık görülüyor ki Türkiye’yi dışlayarak değil, yedeğinde tutarak Asya hâkimiyetini devâm ettirmek istiyor. Diğer taraftan İdlip başta olmak üzere Suriye ve Libya’da ise kararlılıkla Türkiye’yi zorluyor.” diye yazdı.

Türkiye'nin batı ile ilişkilerini eleştiren ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ziyaretinde sırasında yaptığı İsrail ve NATO vurgulu açıklamalarını da hatırlatan Öğün, “Türkiye yeniden tercihini Batı’dan yana yapıyor gözüküyor. Ne mukabilinde ve hangi maliyetler temelinde? Zaman gösterecek, ama bu sorular sıkıntılı ve sancılı süreçleri yaşadığımıza işâret ediyor.” ifadelerini kullandı.

SEYFİ ÖĞÜN'ÜN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Yeni Şafak Türkiye