İYİ Partili Çıray: Teröristbaşı Öcalan, hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Çıray: Teröristbaşı Öcalan, hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi

İYİ Partili Çıray, gazeteci Uğur Dündar'a, "Cumhurbaşkanının mevcut Anayasa'nın 101. maddesi gereğince yeniden aday olması esasen imkânsız. Bunu en erken seslendiren siyasetçilerin başında geldiğimi zannediyorum. Sayın Erdoğan'ın aday olabilmesinin yegâne yolu, 360 milletvekilinin oyuyla erken seçim kararı alınmasıdır. Ancak Sayın Erdoğan buna olağanüstü mücbir şartlar olmadıkça hiçbir şekilde razı olmaz. Nitekim Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Meclis'e gönderdiği Sayın Erdoğan'ın asıl mazbatasındaki “13. Cumhurbaşkanı” ibaresinin, mazbata değiştirilerek kaldırılması bunun işaretidir." değerlendirmesini yaptı.

"ERDOĞAN'IN KİBRİ İZİN VERMEZ"

Çıray, "Erdoğan'ın kibri erken seçimi mümkün kılacak anayasal çoğunluk için muhalefete gitmesine izin vermez. Bunu karizmayı çizdirmek olarak düşünecektir! Velev ki kendisini seçimde avantajlı kılacağına inandığı özel bir pazarlık işin içine girmesin…" ifadelerini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidarını sürdürebilmek için herhangi biri ile pazarlık edebilir. Biliyorsunuz; kendisine en ağır sözleri eden birçok kişiyle bunu yaptı. Nitekim milletin ve devletin birliğini temsil eden makamda oturan Sayın Erdoğan'ın, 12 Ocak'ta Yüce Meclisin çatısı altında eşi benzeri görülmemiş skandal bir konuşmasına dikkatinizi çekerim. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın, binlerce asker-sivil vatandaşımızın katlinden sorumlu ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum Abdullah Öcalan'a en büyük hesabı vereceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ve onun yargısı tarihimizdeki en incitici aşağılamaya maruz bırakıldı. Teröristbaşı adeta hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi. Konumu, çözüm sürecinde olduğu gibi adeta meşrulaştırıldı. Hem de Sayın Erdoğan bu konuşmayı, doğaçlama değil, prompterdan, yani yazılı metni okuyarak yaptı. Prompterdan seslendirilen bir metinde cürmünüz tasarlanmıştır, tevil edilemez."

Dündar'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Aytun Çıray İzmir İYİ Parti Milletvekili